Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pixbospelaren stängs av i tre matcher

Han klev upp och satte en tuff tackling på Kalmarsunds Marcus Johansson. Nu kommer beslutet att Pixbospelaren Martin Ojaniemi stängs av i tre matcher.
"En tackling mot bortvänd spelare innebär enligt nämndens mening en förhöjd risk för skada", skriver Juridiska nämnden bland annat i beslutet.

Det var när Pixbo Wallenstam besegrade Kalmarsund den 2 oktober som situationen inträffade. Kalmarsundspelaren Marcus Johansson fick bollen på offensiv planhalva, men när han vände runt tog det tvärstopp.

Där fanns nämligen Martin Ojaniemi som klev upp och satte in en tuff tackling på sin motståndare.

– Det kändes inte som en så ful tackling, sa Pixbotränaren Thomas Andersson till GP då.

Det tyckte inledningsvis inte domarna heller som friade situationen under själva matchen, men i efterhand anmäldes Ojaniemi till Juridiska nämnden och nu har ett beslutet kommit.

Martin Ojaniemi stängs av i tre matcher för tacklingen.

"Genom att utdela tacklingen med axeln måste Ojaniemi i vart fall ha insett att tacklingen skulle träffa på motspelarens överkropp. Enligt JN:s mening har Martin Ojaniemi genom att utdela tacklingen förhållit sig likgiltig inför risken att den skulle träffa motspelaren i huvudet".

Pixbobacken har varit avstängd i en match i väntan på JN:s utredning, men beslutet gör att han även missar kvällens match mot Växjö och söndagens drabbning där Pixbo tar emot Höllviken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.