Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Pixbos säsong över – hedrade bortgångne "Krille"

Pixbos säsong är över.
KAIS Mora gick segrande ur semifinalserien med 3-0 i matcher efter ett känsloladdat möte där Pixbos föll med 3-4 och den bortgångne hejarklacksledare Kristoffer ”Krille” Schutz hedrades.
– Det kommer bli tyst i hallen utan honom, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg.

Det blev en annorlunda bortamatch mot KAIS Mora för Pixbos damer.

Mölnlycke-laget hade inte bara kniven mot strupen och var tvunget att vinna för att säsongen skulle fortsätta. Det var även den första matchen efter att klubbens hejarklacksledare Kristoffer ”Krille” Schutz tragiskt gått bort efter en tids sjukdom.

LÄS MER: Pixbo i sorg efter hejaklacksledaren "Krilles" bortgång

Inför den tredje semifinalen hölls det en tyst minut och Pixbo bar sorgband,

– Det är klart att det känns jättetungt för oss alla, vi hade kontakt under hela gårdagen och även idag (torsdag) har vi pratat om det jättemycket. Sen var det fint av Mora att låta oss hålla en tyst minut innan matchen, säger lagkapten Ida Sundberg och fortsätter:

– Det kommer bli tomt i hallen ... det känns så konstigt för senast i söndags var han på plats och hejade som vanligt. Det kommer märkas nästa säsong att han inte finns där, det kommer bli tyst i hallen utan honom. Men vi är tacksamma för den tiden som vi fått med honom.

Vad har "Krille" betytt för er?

– Han har betytt jättemycket, han var alltid så glad och positiv. Han har varit en del av laget, man har alltid pratat med honom och han har alltid varit positiv oavsett om vi vunnit eller förlorat. Han har trott på oss mer än någon annan.

Ny jämn semifinal

När väl matchen var igång så var det mer eller mindre en exakt kopia av de två tidigare matcherna, vilka Mora vunnit på övertid.

Det var jämt, målsnålt och små marginaler som avgjorde – den här gången krävdes det dock ingen övertid.

Pixbo hade ledningen med matchens enda mål efter första perioden, men efter mellanakten hade Mora lyckats vända till 3-1.

– Det var svängigt och första perioden gjorde vi jättebra, precis som tidigare. Sen pratade vi om att vi skulle gå in i andra perioden och köra på eftersom det är där vi haft våra dippar. Idag tycker jag alla står upp svinbra, vi skapar en massa lägen och hade egentligen kunnat leda med några bollar.

Säsongen över

Pixbo lyckades dock komma tillbaka under den tredje perioden, även om den lyckan var kortvarig. För drygt fem minuter efter Klara Lonebergs 3-3 mål klev Anna Wijk fram och satte vad som skulle bli det avgörande målet.

Förlusten innebar 3-0 i matcher och semester för Pixbo.

– Tre noll i matcher speglar väl inte riktigt hur det har sett ut, det känns som att vi har kunnat avgöra det. Vi har skapat många chanser, men haft lite svårt att sätta dit bollarna och det är väl det som avgör.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.