Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Pixbos mäktiga svit sprack: "Bara att glömma"

Inte en enda förlust under ordinarie tid på nästan ett år. Men mot Mora sprack Pixbos mäktiga svit. – Vi vill aldrig förlora, men nu hände det och då är det bara att bryta ihop och komma tillbaka snabbt, säger Isabell Krantz.

31 oktober 2015 var senast Pixbo förlorade en seriematch under ordinarie tid när Endre slog tillbaka Mölnlycke-laget med 3-1. Sedan dess har Pixbo inte åkt på ett enda nederlag i serien eller i slutspelet under ordinarie tid. Fram tills i går. Nästan på dagen ett år sedan senaste förlusten under ordinarie tid, sprack den mäktiga sviten när Pixbo gästade Mora. 

– Det är självklart alltid tråkigt när man inte vinner, men det är fortfarande tidigt på säsongen så man ska inte lägga för stor vikt vid det här, säger Isabell Krantz. 

Mora började bäst och tog tidigt ledningen. Först kom 1-0 och drygt en minut senare ökade hemmalaget på till 2-0. 

– Vi var inte på tårna i början, vi bjöd på två enkla mål. De gjorde två mål på våra misstag. Vi tappade boll på mittplan och de kunde ställa om. De straffade oss. 

Efter en jämn andraperiod tog Pixbo över fullständigt i tredje perioden och redan drygt en minut i mittakten kom reduceringen. 

– Det kändes som att vi hade grepp om dem då. Vi var på gång. Vi hade allt bollinnehav och pressade på, men sedan kom 1-3... och även om det inte var kört då och vi fortsatte pressa och tog ut målvakten så blev det för tufft.

Ni har inte förlorat på otroligt länge, hur hanterar ni den här motgången?
– Det är bara att köra på igen, glömma den här matchen och komma tillbaka ännu starkare. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.