Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Pixbos chansning gick inte hem

Warberg snuvade Pixbo på extrapoängen när ett intensivt och underhållande västkustderby avgjordes i Lisebergshallen på onsdagskvällen.

Warberg började piggast och radade upp chanser. Oskar Adler i Pixbomålet fick jobba hårt, men fick se sig överspelad när en ribbretur gick ut till en helt ren Daniel Karlander som enkelt kunde ge gästerna ledningen. Simon Svensson utökade strax efter till 2–0 och Pixbo hade märkbart svårt att skapa något överhuvudtaget. 
– Det var för mycket slarv. Sedan måste spelarna förstå att vi måste ta initiativ. Man kan inte bara lämna över ansvaret till någon annan hela tiden, säger Pixbos tränare Per Tjusberg.
I andra perioden var bollinnehavet stort för Pixbo. Warberg stack visserligen upp med ett vackert 4–1 mål, men sedan började Pixbo äta sig in i matchen. 
Max Wahlgren reducerade innan Patrik Malmström såg till att matchen var utjämnad med två mål efter varandra. 
– Det var bra av oss att bita ihop och ta oss upp från underläget. Det är det vi får ta med oss, säger Per Tjusberg.
Lagen följdes åt fram till 6–6 i en svängig och underhållande match som gick till förlängning. Där satsade Pixbo för att få med sig extrapoängen genom att ta ut målvakten. Det straffade sig dock när Warbergs Mattias Kongstad kunde avgöra i öppen kasse. 
– Vi har jättebra självförtroende när det kommer till spel sex mot fem. Vi har större chans att göra mål än att släppa in något. Nu gick det inte i dag, men vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra innan de fick in sitt mål, menar Tjusberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.