Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Pixbohjältarna: "Sedan slutsignalen har allt varit fest"

I lördags blev de historiska när de tog klubbens första SM-guld någonsin på damsidan. Och Pixbos mästarlag har firat triumfen. Ordentligt. – Sedan slutsignalen har allt bara varit fest, eufori och glädje, det här är bland det största jag upplevt i mitt liv, säger lagkapten, Julia Larsson.

Efter stor dramatik i SM-finalen mot Mora på Tele2Arena lyckades Pixbo till sist vinna och bärga klubbens första SM-guld på damsidan. Direkt efter att titeln var säkrad utbröt glädjescener hos göteborgarna. Och sedan slutsignalen har firandet fortsatt. Julia Larsson, lagkapten, har spelat i Pixbo sedan 2008. Hon beskriver guldet och dagarna efter att titeln säkrades som bland det största hon har upplevt i livet.

– Det är så jäkla häftigt, det är inte förrän nu jag har insett vad det är vi har gjort. Allting har bara rullat på. Det har varit fest och firande hela tiden.

I omklädningsrummet efter segern firade laget med champagne, sång och dans.

– Alla var så glada och lyckliga. Det var overkligt.

På lördagskvällen väntade sedan bankett i Stockholm och fest hela natten lång.

– Efter matchen gick vi tillbaka till hotellet, gjorde oss i ordning och taggade igång ännu mer, sedan hade vi en underbar festkväll på banketten. Jag tror alla var kvar till stängning, säger Julia Larsson. 

Isabell Krantz har gjort åtta säsonger i Pixbo.

– Det känns så sjukt att vi äntligen lyckades vinna guld. Och firandet har varit magiskt. Alla i laget var så glada och taggade på banketten, vi dansade ringdans, sjöng och höll igång.

 I går åkte laget tillbaka till Göteborg där festligheterna fortsatte.

– Bussresan ner var ganska tung, haha, men det var det värt, utan tvekan, säger Isabell Krantz.

Hon fortsätter:

– Vi hade bokat John Scotts med laget, nära och kära och alla som jobbar runt om klubben. Vi fick ytterligare en underbar kväll.

Det har varit några intensiva dagar för Pixbos tjejer men ännu är det inte slut på guldpartyt.

Är det färdigfirat nu? 

– Nej haha, vi i laget har sagt att vi ska ha en riktig guldfest för oss själva också. Det är inte klart när men det ska vi ha. Och Härryda kommun har sagt att de vill uppmärksamma det vi har gjort, så vi ska bli firade av dem på lördag, säger Julia Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.