Pixbo vinner svenska cupen i innebandy

Mardrömssviten mot Team Thorengruppen är bruten.
Nu får Pixbo äntligen fira en titel.
Finalen i svenska cupen blev dramatisk – men kunde vinnas med 7–6.

ANNONS
|

När Pixbo föll i SM-finalen i våras var det återigen mot Team Thorengruppen. Finalförlusten var den tredje i ordningen mot samma motstånd.

Därför hade rävarna från Mölnlycke revansch att utkräva i onsdagens final i svenska cupen.

Det märktes på hur laget inledde matchen. Laget var förde matchbilden och kunde spela sig till en ledning. Thorengruppen var dock aldrig särskilt långt därefter.

Det hela fick avgöras i den tredje perioden där Pixbo ryckte till sig en tremålsledning. Trots detta var fajten långtifrån över.

Första cuptiteln

Med ynka 20 sekunder kvar att spela reducerade Thorengruppen till 7–6. Pixbo fick göra sitt yttersta för att kunna spela av matchen – och det gjorde man.

ANNONS

När tutan gick sprang euforiska rödvitaklädda spelare in på planen och samlades i en ring. Med guldhatt på huvudet fick sedan kapten Ida Sundberg hissa bucklan.

Efteråt är Emma Stenberg lyrisk.

– Det har varit en sådan morot för oss att få slå dem i en final och vi förtjänar det så jävla mycket. Alla är med och bidrar på olika sätt och det känns verkligen fantastiskt. Jag är så jävla stolt över laget, säger hon i Sportbladets sändning och fortsätter:

– Det är så himla roligt att det är så många som har tagit sig hit en onsdagskväll. Det känns helt fantastiskt att få det här stödet på hemmaplan. Det är en dag man verkligen kommer komma ihåg.

Titeln i svenska cupen är lagets första någonsin.

LÄS MER:Pixbos Amanda Berggren tillbaka efter korsbandsskadan

ANNONS