Pixbo vann – trots usel start

Underläge 0–3 med mer än halva matchen spelad. Men Pixbo reste sig, stod för en stark upphämtning och knep till slut segern efter förlängning.

|

Pixbo har imponerat under årets säsong såhär långt och skuggar den absoluta toppen i tabellen. Men hemma mot Örebro stod Mölnlyckelaget för en svajig insats, åtminstone till en början.

Gästerna, som parkerar i bottenskiktet av tabellen, inledde klart bäst och när den första perioden summerades var det 0–2 på resultattavlan i Wallenstamhallen.

I den andra perioden var det fortsatt närkingarna som var laget som hittade nätet och med mer än halva matchen var det inte mycket som pekade på att Pixbo skulle få några poäng med sig alls från drabbning. Men en reducering fram till 1–3 precis innan den andra periodpausen från Jens Milesson gjorde att det fanns visst hopp i hemmalaget inför slutakten.

Och väl där exploderade Pixbo.

Med fyra raka mål inom loppet av nio minuter tog göteborgarna över initiativet och plötsligt såg tre poäng ut att vara inom räckhåll.

Men Örebro gav sig inte, svarade på Pixbos vändning och tvingade med två sena mål fram matchen till förlängning.

På övertid var det så ändå Jonas Eliassons lag som drog det längsta strået när Linus Henriksson prickade in 6–5, vilket innebar två poäng in på kontot.