Pixbo vann i Umeå

ANNONS
|

Matchklockan stod på 16.58 i tredje perioden när Pixbos Josefina Parling petade in 3-3 i powerplay och tog matchen till förlängning. Dessförinnan hade samme Parling gjort 1-2 i den andra perioden vilket alltså inte hindrade hemmalaget att både kvittera och ta ledningen.

- Vi tog time out och sa att vi skulle gå för vinst och lyfta in mycket bollar framför deras målvakt. Sedan använde vi oss av vår 5 mot 4-uppställning även fem mot fem, säger Pixbotränaren Johan Fredriksson som nöjt kunde konstatera att taktiken gav utdelning.

Dryga fyra minuter in i förlängningen säkrade Camilla Silva extrapoängen - en poäng som betyder att Göteborgslaget fortfarande är obesegrade i årets elitserie. För Dalen är det precis tvärtom. Någon seger har det inte blivit ännu för Umeålaget.

ANNONS

- Jag är jättenöjd. Visst var det jämt. Dalen är ett bra lag som är duktiga i kontringsspelet men jag tycker vi har kontroll på matchen men slarvar och släpper upp dem till 3-2, säger lagets andre tränare Kristina Landgren Carestam.

Några problem att ladda om från lördagens vinstmatch mot Örnsköldsvik tycker sig Landgren Carestam inte ha sett.

- Det finns inga lätta poäng i den här serien. Vi får ta med oss vinsten i "sudden". Där hade vi det tungt förra året, säger Landgren Carestam.

ANNONS