Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Pixbo vann historiska derbyt – inför storpublik

Första derbyt i Göteborg på elva år. Då bjöds det på storpublik när 1 347 personer bänkade sig i Lisebergshallen.
– Jag trodde inte det skulle komma så mycket folk, säger Patrik Malmström.
– Det är såhär man vill ha det, säger Martin Östholm.

Det har varit en elva år lång väntan för innebandyn i Göteborg. För matchen mellan IBF Älvstranden mot Pixbo den 18 februari 2007 var senast det var derby i Göteborg.

Den elva års långa väntan är nu över.

Detta efter att Pixbo slagit Lindås med 6–4 inför 1 347 personer.

Men nykomlingarna Lindås pressade Pixbo och hade länge ledningen med 4–2. Men fick se Pixbo springa ikapp och ifrån i slutet.

– I sista perioden så vill domarna synas lite för mycket. Det ges femmor för saker som inte ska vara femmor. Sen åker vi på en tvåa i baken när vi redan har en femma och då känner man ju att allt är emot oss. Men vi krigar på och det känns jäkligt surt, säger Patrik Malmström.

Publiken i Lisebergshallen fick se en jämn och tät kamp där det inte sällan smällde i duellerna. En match som minst sagt höll derbykaraktär.

– Det är extra skönt att vinna första derbyt på elva år! Det var väldigt skönt och gött att visa att vi trots allt är storebror, det har varit så mycket snack innan. Massor av snack om att vi hade massor att förlora och allt det här klyschiga tugget så det är så skönt att vi vinner matchen, säger Martin Östholm.

Vad kan den här storpubliken betyda för innebandyn i Göteborg?

– Det är kanonbra för innebandyn! Att vi kan fylla läktaren och bygga ännu mer på de här matcherna, det är jätteviktigt och jag hoppas att Lindås kan stanna kvar. Det är ju såhär man vill ha det. Vi brukar ju ha bättre tryck på bortamatcherna än hemmamatcherna vanligtvis så det är ganska tråkigt, säger Östholm.

– Det var jättehäftigt! Kul med så mycket folk och jag trodde inte att det skulle komma så mycket folk ... det var jävligt häftigt. Jag tror och hoppas att om vi håller oss kvar så kan det bli riktigt kul, säger Malmström.

Matchens fräckis? Jo, den bjöd nyförvärvet från Andreas Stefansson på som hämtades in från AIK just för att göra mål.

– Det var bara att bjuda honom på en åktur och stänka dit den. Skönt att få avgöra och det här var mitt första derby någonsin inom innebandyn, säger han och fortsätter.

– Båda sidorna hade riktigt bra fans som skapade bra inramning, det var magiskt och det är jätteviktigt. Jag som utomstående har väl aldrig känt att Göteborg är en innebandystad. Men jag hoppas att det kan bli så och att det här hjälper till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.