Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Pixbo vann Champions cup

Ett hårt kämpande Pixbo nötte ner Classic när finalen i Champions cup avgjordes i Borås på söndagen.

Finalen i Boråshallen inleddes med ett massivt spelövertag för Pixbo. I hela första perioden låg laget på för ett ledningsmål, medan Classic från Tammerfors hade svårt att skapa några farligheter överhuvudtaget.  
Perioden slutade dock mållös och i början av nästa period var det i stället Classic som tog ledningen när Gitta Suominen läckert enhandspassade fram Mari Alila som inte gjorde något misstag.

Kvitteringen skulle dock komma. Isabell Krantz drog iväg ett chansskott från mittlinjen som letade sig in bakom Classicsmålvakten. När sedan Kristiina Kauppila i Classic åkte på en tufft dömd femminutersutvisning i slutet av den andra perioden kunde Pixbo verkligen sätta press. 
I tredje perioden fick Pixbo dessutom en straff som Stephanie Boberg förvaltade på bästa sätt. Pixbo hade vänt.

I mitten av sista perioden var Alicia Fylke påpasslig när hon snodde åt sig bollen av en motståndare på offensiv planhalva och kunde sätta upp Lisa Andebratt som drog till direkt. 3-1 var ett faktum och Classic var i brygga. 

Classic försökte att etablera tryck, men det blev tydligt att man inte riktigt hade orken för att hota Pixbo på slutet. Finskorna plockade ut målvakten och försökte komma igen, men Alicia Fylke var återigen framme.
Den här gången satte hon bollen i öppen bur och segern var i praktiken klar. 

Eelisa Alanko gjorde visserligen ett tröstmål, Pixbo kunde gjorde ytterligare två mål i öppen bur och slutresultatet skrevs till 6-2.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.