Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån, Pixbo.se
Bild: Bildbyrån, Pixbo.se

Pixbo värvar Fabian Lindbäck

Mitt i slutspelsstriden passar Pixbo på att säkra upp en försvarare till nästa säsong. 18-årige Fabian Lindbäck är klar för klubben.
– Hela föreningen känns väldigt proffsig i det man gör, både på och utanför planen, säger nyförvärvet.

Pixbo ligger för närvarande på sjätte plats i SSL, med fem poäng ned till Jönköping utanför slutspelsstrecket. Men klubben fokuserar även på det långsiktiga, och nästa säsongs lagbygge har nu påbörjats.

Först in blev Fabian Lindbäck, 18.

– För det första har jag fått ett väldigt gott intryck av Pixbo Wallenstam som lag och förening. Det är en anrik klubb som alltid har varit med och slagits om SM-medaljerna. Hela föreningen känns väldigt proffsig i det man gör, både på och utanför planen, säger Lindbäck bland annat i ett pressmeddelande.

"Det känns otroligt bra"

Den unge backen har spenderat senaste tre åren på RIG (Riksinnebandygymnasiet) i Umeå, men har FBI Tullinge som moderklubb.

Pixbos sportchef Rikard Jonsson om att klubbygget nu tagit fart:

– Det känns otroligt bra att vi lyckats knyta till oss en av allsvenskans bästa backar. Fabian är en seriös lagspelare med ett fint spelsinne och stora offensiva kvalitéer, säger Rikard Jonsson och fortsätter:

– Trots sin unga ålder är han väldigt mogen i sitt spel och att Fabian väljer att fortsätta sin utveckling och satsning hos oss i Pixbo Wallenstam framför andra SSL-klubbar känns väldigt bra och ger oss cred i vår fortsatta satsning mot framgångar,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.