Pixbo-stjärnan Isabell Krantz avslutar karriären – kan bli tränare

Hon har fem VM-guld på meritlistan och är Sveriges meste landslagsspelare genom tiderna. Nu lägger Pixbos Isabell Krantz innebandyklubban på hyllan. Men hon kan fortsätta satsa på sporten, det säger hon till SVT.

ANNONS
|

Isabell Krantz kom till Pixbo 2008 och har varit Mölnlycke-klubben trogen sedan dess.

Förutom en lång karriär i Pixbo är hon den spelare som gjort flest landskamper för Sverige med sina 110 stycken och i den blågula tröjan har hon vunnit fem VM-guld.

Under VM i december berättade hon för GP att den pågående säsongen troligen var den sista i karriären.

– Det här kan nog vara den sista innebandysäsongen jag gör så det är nog de sista landskamperna det här, sa hon inför semifinalen i mästerskapen som Sverige sedan vann.

LÄS MER:Isabell Krantz blir främst genom tiderna – i sin sista säsong

Öppnar för tränarkarriär

Nu är det klart att så blir fallet. En tolv år lång Pixbo-karriär är över.

ANNONS

– Jag har haft en magisk karriär som jag inte ens hade kunnat drömma om att få. Så många underbara minnen att blicka tillbaka på. När säsongen börjar kommer det nog ikapp mig att jag slutat. Jag har inte riktigt förstått det än, säger Isabelle Krantz till SVT.

Och 30-åringen öppnar för att hon nu kan ta steget till tränarbänken.

– Man vet aldrig om jag dyker upp som tränare i Pixbo i framtiden. Jag brinner för innebandyn och Pixbo som klubb och det hade varit roligt att testa något nytt.

I vintras var hon med och vann sitt femte VM-guld.
I vintras var hon med och vann sitt femte VM-guld. Bild: PER WIKLUND
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS