Pixbo krossade Linköping på hemmaplan

Pixbo fick sig en storseger mot Linköping i söndagens match. Men det var inte helt utan motstånd från bortalaget som kämpade på in i det sista. – De fick sina lägen, men det blev aldrig farligt. Vi kände att vi hade det, säger Pixbos Linda Andersson, om matchen som slutade 9–3 (2 - 0, 3 - 1, 4 - 2).

ANNONS
|

Efter en svajig inledning på matchen så fick Pixbos Cecilia Habib Westh till första målet i den åttonde minuten. Några minuter senare följde Linda Andersson upp med ännu ett mål.

– Det märktes att det har varit juluppehåll. Bollen studsade lite väl mycket ifrån oss. Men under de sista tio minuterna i första så växte vi in i matchen, säger Pixbotränaren Jonas Eliasson.

I den sjunde minuten i andra perioden fick Pixbo en ny chans att öka på ledningen, den här gången var det Laura Manninen som skickade in bollen bakom Agnes Lindblom. Isabel Krantz lyckades sedan få till 4–0 innan Linköping fick chans att reducera till 4–1. Josefin Wålinder avslutade andra perioden med 5–1 innan paus.

ANNONS

– Vi hade mycket energi och gjorde jobbet tillsammans. Andra perioden var helt klart vår bästa, säger Jonas Eliasson.

I tredje perioden kom Linköping med ny energi och ställningen reducerades till 6–3. Därefter följde tre snabba mål efter varandra innan matchens slut. Två av dem gjordes av Linda Andersson som briljerade och gjorde, enligt Jonas Eliasson, sin bästa match i laget.

– Det är skönt att det släpper, nu vill jag göra poäng. I den här matchen kände jag dessutom att vi har hittat glädjen i laget, säger Linda Andersson.

ANNONS