Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Krille" på plats med sin trumma under en match med Pixbo. Bild: PER WIKLUND

Pixbo i sorg efter hejaklacksledaren "Krilles" bortgång

Pixbos passionerade hejaklacksledare Kristoffer ”Krille” Schutz har efter en lång tids sjukdom gått bort. För att hedra den trogna supportern kommer A-laget att spela med svarta sorgeband under torsdagens match.
– De har betytt otroligt mycket och stöttat honom med allt, säger Krilles mamma Marie Schutz.

Han var den som såg till att det blev stämning i hallen när Pixbo spelade match. Krille Schutz var på plats med sin trumma och sina hejaramsor i match efter match – oavsett om det var herrarna eller damerna som spelade. Efter att Eurosport uppmärksammat hans energiska supporterskap i ett reportage blev Krille känd i hela innebandy-Sverige – och en av Pixbos mest uppskattade profiler.

Under onsdagen nåddes klubben av beskedet att deras hejaklacksledare har gått bort.

– Det var med stor sorg vi tog emot beskedet. Krille har ju varit väldigt nära spelarna i lagen, så de var mer eller mindre förstörda när de fick reda på det. Det är väldigt sorgligt och det kom väldigt överraskande. Krille var med här i söndags och var lika aktiv som alltid, så det kom som en jättechock, säger Kalevi Pessi, elitsansvarig i Pixbo.

Han har, liksom alla andra i klubben, hela tiden känt stödet från Krille som med sin positiva inställning och högljudda sång lyfte spelarna nere på planen.

– Och han var ofta med när juniorerna spelade också. Han var en otrolig hejaklacksledare och supporter med ett enormt Pixbo-hjärta, säger Pessi.

Under torsdagskvällen möter Pixbos damer Mora i SM-slutspelets semifinal. Då kommer klubben att hedra sin bortgångne supporter.

– Spelarna kommer att spela med ett svart band i dag och vi har gått ut i alla våra kanaler och hedrat Krille. Och det kommer att bli något mer längre fram också, blir det ingen mer match i slutspelet så kommer vi att hedra honom på något sätt när vi startar upp nästa säsong, säger Kalevi Pessi.

"Så lycklig att han börjat gråta"

Krilles mamma Marie berättar att sonen haft hälsoproblem under hela sitt liv och bland annat genomgått flera njurtransplantationer. Till slut orkade kroppen inte längre – men Marie säger att Krille höll humöret uppe in i det sista.

Mycket tack vare sitt älskade Pixbo.

– Det betydde allt för honom. Och speciellt tjejerna. Herregud, jag har varit med ett par gånger när han har blivit så lycklig att han börjat gråta. Han slängde sig om halsen på alla människor där nere. Jag får väl gå dit i hans ställe nu så jag får lite kramar, säger Marie.

Att Krille var en viktig del för klubben råder ingen tvekan om. Och Marie vill gärna lyfta fram hur viktigt Pixbo har varit för hennes son.

– De har betytt otroligt mycket och stöttat honom med allt. Hade vi inte haft dem så vet jag inte hur vi hade fixat det. Att gå på matcher var bättre än att gå till psykolog och läkarna rekommenderade att han var där och hejade.

Krilles liv var inte enkelt. Han har fått kämpa sedan födseln och behandlades med dialys redan från det att han var två dagar gammal. Men när han fann sin plats på Pixbos läktare så fann han också en mening med livet, och för Krille innebar varje säsongsstart ren och skär glädje.

– Det märkte man när sommaruppehållen var över. Då blev han på gott humör igen och släppte alla problem. Det var trummor och tutor och allting. Han kunde ju det där, han var jätteduktig på det. Det var hans liv, säger mamma Marie.

Kristoffer ”Krille” Schultz somnade in i hemmet. Han blev 25 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.