Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Med sin trumma och ett hjärta för Pixbo satt Kristoffer "Krille" Schutz i Wallenstamhallen och hejade fram sitt lag. Bild: PER WIKLUND

Pixbo hyllar avlidne klackledaren

Kristoffer ”Krille” Schutz vigde sitt liv åt att heja fram Pixbos innebandylag.
Nu väljer klubben att hylla den avlidne klackledaren.
– Vi vill på något sätt att han ska bli ihågkommen, säger klubbens ordförande, Fredrik Löfgren, till GT.

Hans hejarop och trumma hördes klart och tydligt när Pixbo spelade sina matcher hemma i Wallenstamhallen. Kristoffer ”Krille” Schutz tog rollen som hejaklacksledare på största allvar och gick rakt in i svenskarnas hjärtan när han uppmärksammades i Eurosport reportageserie "Lirarnas Sport".

I april 2019 kom det tragiska beskedet att "Krille" hade gått bort efter en lång tids sjukdom.

LÄS MER: Pixbo i sorg efter hejaklacksledaren "Krilles" bortgång

– Det var med stor sorg vi tog emot beskedet. "Krille" har ju varit väldigt nära spelarna i lagen, så de var mer eller mindre förstörda när de fick reda på det, berättade Kalevi Pessi, elitsansvarig i Pixbo då.

Hyllas av klubben

En ny säsong har inletts för Pixbo – en ny säsong där Kristoffer Schutz inte kommer sitta på läktaren och heja fram laget i sitt hjärta.

Han kommer dock inte bli bortglömd, nu väljer nämligen klubben att hylla "Krille".

– Vi vill på något sätt att han ska bli ihågkommen. Vid onsdagens hemmamatch mot Kalmarsund ska vi därför sätta upp en plakett där han satt. Och när vi flyttar till den nya hallen om två år ska vi ta med den dit, säger ordförande Fredrik Löfgren till GT.

Anton Larsson är event- och marknadsansvarig i Pixbo och för honom är det givet att "Krille" ska hyllas.

– Krille var vår klackledare. För oss är det självklart att göra detta för honom. Han lämnade ett stort och tyst tomrum efter sig. Alla i föreningen saknar hans glädje och glöd i samband med våra matcher.

"Dundermedicinen"

Mamma Marie berättar vittnar om hur viktig sporten var för Kristoffer som under i princip hela sitt 25-åriga hade hälsoproblem.

– Han hade inte orkat leva så länge om det inte vore för innebandyn. Den var rena dundermedicinen för honom, säger mamman Marie Schutz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.