Pixbo försenades av klimataktionen

Pixbos herrar skulle ställas mot Umeå-laget Dalen på söndagseftermiddagen. Klimataktionen på Bromma flygplats ställde dock till det för laget eftermiddagsmatchen blev en kvällsmatch.

ANNONS
|

Klimataktivister tog sig på söndagen in på Bromma flygplats och försökte stoppa flygtrafiken. Det ställde till det för Pixbos herrlag. Klockan 16 på söndagen skulle de möta Umeå-laget IBK Dalen i SSL men på grund av klimataktionen omdirigerades laget på resan norrut, från Bromma till Arlanda.

LÄS MER:Flera aktivister gripna efter aktioner på flygplatser

Det var länge osäkert om matchen skulle kunna spelas under söndagen.

– Det senaste är att vi nu är på väg till Bromma så får vi se vad klocka är där och om det funkar. Så hoppas vi kunna spela idag. Drar det ut på tiden och vi inte får någon mat känns det lite svårt. Vi har inte klivit av planen utan sitter och väntar (på Arlanda reds. anm.), säger lagets huvudtränare Thomas Andersson till GP vid 14.30 på söndagen.

ANNONS

Vid 15.30, en halvtimme innan planerad matchstart, steg laget på planet mot Umeå, fortfarande i Stockholm.

”Hoppas fortfarande på match”, skrev Thomas Andersson i ett sms.

Det blev match till slut – två timmar försenat. Klockan 18 blåstes matchen mellan Pixbo och Dalen igång i Umeå.

Pixbo hamnade i underläge men kom in i matchen och tog över spelet under andra halvan av matchen. Slutresultatet skrevs till 11–5. Storseger trots struliga förberedelser alltså.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS