Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Pixbo föll efter straffar

Pixbo hamnade i underläge direkt och fick jaga kvittering resten av matchen mot Sirius. Till sist tog de matchen till straffar. Men väl där blev Sirius för starka och vann med 6-5.
– Det är tråkigt. Det känns som vi ska komma ikapp dom under hela matchen, säger Gustav Fritzell efter matchen.

Pixbo avslutade 2018 med 6-2-seger i derbyt mot Lindås. En knapp vecka senare var det återigen match i Wallenstamhallen när Sirius kom på besök.

Hemmalaget fick en riktig mardrömsstart. Gästerna från Uppsala gjorde 2-0 på fem minuter och resten av matchen blev en jakt på att komma tillbaka. Innan paus kom matchens första reducering efter att Charlie Sköld avslutat ett riktigt mönsteranfall genom att prickskjuta in bollen i krysset.

– Det gör inte jättemycket att hamna i underläge då. Vi vet att det är många minuter kvar att spela. Och att vi kommer skapa massvis med fler lägen. Sen blir det mer frustrerat i slutet att vi faktiskt inte vänder matchen, säger tvåmålsskytten Gustav Fritzell efter matchen.

Kvitteringsjakten för Pixbo fortsatte i andra perioden. Men ett mål åt vardera håll gjorde att Sirius ledning var intakt efter den andra perioden.

"Deras målvakt gör några fantastiska räddningar"

Till sist skulle kvitteringen komma för Pixbo. I den tredjeperiodens tionde minut slog Gustav Fritzell till efter en frislagsvariant. Men glädjen kom av sig nästan direkt. Ungefär en minut efter kvitteringen tog Sirius ledningen ännu en gång. Återigen fick Pixbo jaga kvittering.

– Jag är sur på är att jag inte sätter dit lägena jag har. Det grämer mig, man har några bilder i huvudet nu på lägen som man har haft i slutet som gärna hade fått gå in istället, säger Fritzell och fortsätter:

– Min känsla idag är att deras målvakt gör några fantastiska räddningar när han behöver göra det. Och att det är några lägen som vi har som vi inte sätter dit idag.

Dramatisk avslutning

Sirius Jakob Drews trodde nog han punkterat matchen när han gjorde 5-3 med 46 sekunder kvar. Men Pixbospelarna hade andra tankar. Gustav Fritzell gjorde sitt andra mål för kvällen bara elva sekunder efter Drews mål. Stor kvitteringshjälte för hemmalaget blev sedan Martin Östholm som slog till med fjorton sekunder kvar.

– Det är upp och ner känslomässigt där. När de gör 5-3 så känns det som vi torskar en match vi skulle vinna och sen gör vi två snabba mål istället och då är allt underbart, berättar Fritzell.

Den efterföljande förlängningen blev mållös och straffläggning krävdes för att fälla ett avgörande. Där blev det Sirius som drog det längsta strået och kunde till sist vinna matchen med 6-5.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.