Linnea Wilhelmsson (tvåa från höger) fick inleda målskyttet under krossen mot Malmö.
Linnea Wilhelmsson (tvåa från höger) fick inleda målskyttet under krossen mot Malmö. Bild: PER WIKLUND

Pixbo bjöd på storkross i premiären

Är det premiär så är det lika bra att slå på stora trumman. Eller vad sägs om Pixbos 9–3-seger hemma mot Malmö?
– Det var absolut en härlig start för vår del, säger matchens förta målskytt, Linnea Wilhelmsson.

ANNONS
|

Processen i Wallenstamshallen gjordes kort och det var bara för Malmö att hålla i sig för glatta livet.

Gästerna från Skåne lyckades inte besegra Pixbo under något av de två mötena under fjolårssäsongen och när göteborgarna klev ut på plan för att spela premiärinnebandy blev det åka av.

Efter mindre än två minuter spelade kunde Linnea Wilhelmsson sätta matchens första, men långt från sista, mål och efter tjugo minuter spelade hade hennes Pixbo införskaffat sig en 4–0-ledning.

Två av målen stod tjeckiske målsprutan Eliska Krupnova för.

– Det kändes som att vi var riktigt taggade och laddade, vi hade rätt inställning och var väl förberedda, säger Wilhelmsson.

ANNONS

"Fick riktigt bra lägen"

Josefin Wålinders 4-0-mål med mindre än två minuter kvar av den andra perioden visade sig vara det avgörande. Malmö lyckades dock sätta tre bollar innan matchen var slut, men det hjälpte föga när Pixbo mäktade med totalt nio fullträffar.

– Det gick ju lite upp och ner, jag tycker ändå Malmö hängde med bra i matchen. Men jag tror vi ändå vi är såpass rutinerade att, peppar varandra hela tiden och pratar om att vi inte ska slappna av. Det tycker jag vi lyckas med.

Vad är det som gör att ni vinner så stort?

– Vi fick riktigt bra lägen och satte dem också. Det var ändå ganska många olika spelmål där folk blev rena vid bortre stolpen.

Vad betyder det att starta säsongen med en så stor seger?

– Jag vet inte hur viktigt det är egentligen. Man vill ju säga att det är jätteviktigt, men hade man förlorat så hade man struntat i det och gått vidare. Det är ju alltid jätteskönt att börja bra, men jag tror vi hade gjort det bra framöver oavsett.

Nu slutade trea i grundserien ifjol, vad kan man ha för förväntningar på Pixbos damer denna säsongen?

ANNONS

– Absolut toppen, jag vill ju säga etta. Det är såklart det man strävar efter, men vi ska absolut sluta topp tre, säger Linnea Wilhelmsson.

ANNONS