Pixbo bjöd på ny kross – stormar mot semifinal

Pixbos stormar mot semifinal i svenska superligan. Under söndagen bjöd Mölnlyckedamerna på en ny kross när Nacka besegrades med 9–1.

|

Det ser ut att bli en tämligen bekväm kvartsfinalserie för Pixbos damer. En den första matchen mot Nacka bjöd det rödvita Mölnlyckelaget på en rejäl kross som slutade 12–4.

– Vi jobbade på byte för byte men kunde satt ännu fler lägen framåt och inte släppt fyra bakåt. Men nu är det roligaste på hela året igång och vi har bra självförtroende. Vi fick lite extra energi av att vinna serien så nu rullar tåget, sa Pixbos Eliška Krupnová efter matchen.

Tåget fortsatte att rulla när lagen återigen möttes under söndagen – och Nacka stod kvar på perrongen. Redan efter fem minuter hade Pixbo tagit ledningen efter att Ida Eliasson snärtat upp bollen i högra krysset – tre minuter senare hade ledningen utökats.

Men några fler mål blev det inte i den första perioden och faktum är att Nacka skulle få in en reducering fem minuter in i mellanakten.

Närmre än så lyckades inte Stockholmslaget komma. Målet efterföljdes nämligen av sju raka från Pixbo, sex av dem gjordes i den sista perioden.

Mölnlyckedamerna var otrolig effektiva och förvaltade till synes varje läge som man bjöds på. Samtidigt som Nacka hade förtvivlat svårt att freda området framför det egna målet.

Absolut vassast i Pixbo var Klara Loneberg som stod för ett hattrick – precis som under första mötet lagen emellan. Därmed var hon, tillsammans med Emma Stenberg poängbäst under matchen.

Segern innebär att Pixbo, som nu alltså har en målskillnad på 21–5 i matchserien, endast behöver vinna en match till för att bli klara semifinal.

Nästa match spelas på onsdag i Wallenstam arena klockan 19.15.