Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pixbos Daniel Calebsson och Tim Wiklund jublar .

Pixbo behåller serieledningen – på målskillnad

Pixbo vann mot Höllviken efter en svängig match. Och det efter att Skånelaget kommit till Lisebergshallen med taktiken att spela man-man mot Pixbos förstaformation.

– Som matchen blev vann vi på det, tror jag. Vår förstaformation gjorde mycket mål, vi fick utvisningar med oss och gjorde mål i samtliga powerplay. Framför allt fick det igång våra hjärnor, så det blev ingen energiförlust, säger Pixbos tränare David Jansson.

När Pixbo gick upp till 7–4 i den tredje perioden verkade segern var klar – men då gjorde Höllviken tre snabba mål.

– En onödig utvisning och en otydlig. Då hänger de två mål i powerplay och matchen är vidöppen igen. Så från 7–4 är jag besviken. Fram till 7–4 tycker jag ändå att vi mejslar oss in i matchen. Men överlag är jag besviken över att vi bara tar två poäng hemma mot Höllviken, säger David Jansson.

Avgörandet kom dryga tre minuter in i förlängningen.

– Vi gjorde något som vi pratat om att göra. Vi hittade en bra vändning bakom mål till Tim Wiklund som tryckte upp en handledare i nättaket. Det var kul att få avgöra på skicklighet i en annars svajig match, säger David Jansson.

– Från 7–4 är det inte bra, men det kan vara en nyttig match för oss. Vi fick verkligen jobba med ett sätt att spela innebandy som man normalt inte gör – i och med att de spelade ett man-man-försvar.

Extrapoängen innebär att Pixbo behåller serieledningen – nu på samma poäng som Falun (som besegrade Mora på bortaplan under onsdagen).

– Vi hade koll på att vi har klart bättre målskillnad än Falun, så från att Höllviken kvitterade så coachade jag för två poäng, säger David Jansson.

Patrik Malmström var enda tvåmålsskytt för Pixbo, ett Pixbo som saknade Emil Julkunen (problem med en höftböjare).

Pixbo och Falun är ohotade i serietoppen med tre omgångar kvar att spela av serien.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.