Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pittsburghs Jake Guentzel firar sitt mål i den tredje perioden.

Pittsburgh vann första NHL-finalen

Pittsburgh vann den första Stanley Cup-finalen mot Nashville med 5–3. Trots en historisk skott-torka.

Det regerande mästarlaget i NHL-ishockeyn fick inte iväg ett enda skott på mål i den andra perioden. Det har aldrig hänt i en Stanley Cup-final sedan skott på mål började räknas säsongen 1957–1958.

Pittsburgh gick till en 3–0-ledning i den första perioden. Sedan dröjde det 37 minuter innan de ens fick iväg ett skott på mål.

- Vi spelade verkligen inte bra. De var mycket snabbare och rörde pucken mycket bättre och vi fick bara jaga i två perioder kändes det som. Att det gick just 37 minuter utan att vi sköt några skott noterade vi kanske inte i båset, men att vi inte skapade några chanser märkte man ju, säger Hörnqvist.

"Måste spela bättre"

Efter drygt 13 minuter i tredje perioden hade Nashville hunnit ikapp Pittsburgh målmässigt. Med drygt tre minuter kvar av matchen släppte skott-torkan för Pittsburgh då Jake Guentzel fick iväg ett skott på en kontring – som gick i mål.

Med minuten kvar slog Nick Bonino in pucken i tom bur, hans andra mål för kvällen.

- Vi förtjänade egentligen inte den här segern, de var bättre än oss, men vi hittade ett sätt att vinna och får vara nöjda med det. Det är vad det går ut på, säger Hörnqvist.

- Vi är dock helt införstådda med att vi måste spela mycket bättre än så här i fortsättningen. Annars blir det väldigt svårt.

Gjorde comeback

Hörnqvist gjorde comeback efter en handskada som hållit honom borta sedan den första semifinalen mot Ottawa.

- Det var fantastiskt roligt att vara tillbaka på isen. Man får inte så många chanser i livet att spela Stanley Cup-final, säger han.

Den andra finalmatchen spelas även den i Pittsburgh natten mot torsdag svensk tid.