Pittsburghs Sidney Crosby.
Pittsburghs Sidney Crosby. Bild: David Zalubowski/AP/TT

Pittsburgh närmare wildcard efter vinst

Pittsburgh vann över Colorado med 5–2 i nattens NHL-möte. Vinsten var välkommen då den bröt en förlustsvit på fyra matcher och just nu tar Pittsburgh till en wildcardplats inför slutspelet Stanley Cup.

Förlusten 5–2 hade dock kunnat sluta sämre för hemmalaget Colorado, som inför nattens möte hade vunnit sex raka matcher. Aleksandr Georgijev storspelade i Coloradoburen, speciellt i andra perioden då Pittsburgh fick i väg 21 skott på mål mot Colorados nio.

Totalt gjorde den ryske målvakten 40 räddningar.

Första perioden gav inte någon utdelning för något av lagen.

I början av andra kunde däremot Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby inleda målskyttet.

– Det var skönt att få in det där första målet, så vi kunde bygga vidare på det, säger Crosby efter matchen.

Crosbys 1–0 fick inte bara Pittsburghs målskytte att lossna, med målet skrev han också in sig i klubbens och NHL:s rekordböcker.

Han är nu den andra Pittsburghspelaren, efter Mario Lemieux, som elva gånger har gjort mer än 30 mål under en säsong.

Han är också den enda i NHL att ha fått till sin första 30-målssäsong redan som 18-åring och sedan lyckas med det igen när han är över 35 år.

– Det visar att jag har spelat i ligan ett tag, säger Crosby, som en fråga om rekorden säger att han inte visste om dem och att det enda som betyder något är att hjälpa laget att ta poäng.

– Första året vill man bara bevisa att man hör hemma här. Och fortfarande vid 35 känner jag att jag vill visa var jag hör hemma.

Pittsburghs Jeff Carter gjorde två mål medan Jake Guentzel och Bryan Rust gjorde varsitt mål och assist. Tristan Jarry räddade 28 skott på mål.