Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pittsburghs Sidney Crosby firar ett av sina två mål.

Pittsburgh besegrade Washington

Sidney Crosby blev matchhjälte när Pittsburgh besegrade Washington med 3–2, i det första kvartsfinalmötet mellan NHL-lagen. Hörnqvist hade ett fint samspel med Crosby och noterades för två assist.

Matchen var en kamp mellan storstjärnorna Alexander Ovetjkin och Sidney Crosby, som slutade med att Crosby och hans Pittsburgh drog det längsta strået.

Efter en mållös förstaperiod fick Sidney Crosby fart på målskyttet. Inom mindre än en minut, i början av den andra perioden, satte han både 1–0 och 2–0.

- Vi satte ett mål tidigt. Vi gjorde ett kort byte och kom sedan in igen och fick snabbt en möjlighet och satte den. Så är det ibland. Man gör inga mål på ett tag och sedan kommer de efter varandra, säger Crosby till NHL:s sajt.

Svenske Patric Hörnqvist var inblandad i båda målen och han hyllar lagkamraten efter matchen.

- Han bidrar med mycket även när han inte gör mål. Varje kväll ger han mycket energi och självförtroende till gruppen. Han är vår bäste spelare, säger Hörnqvist till NHL:s sajt.

Ovetjkin reducerade och Jevgenij Kuznetsov kvitterade till 2–2 innan Pittsburghs Nick Bonino fastställde slutresultatet.

Pittsburghs målvakt Marc-Andre Fleury gjorde 33 räddningar. Braden Holtby i Washington-målet 18.

Den andra kvartsfinalmatchen mellan lagen spelas i Washington natten till söndag, svensk tid.