Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Piteås tränare Stellan Carlsson. Arkivbild.

Piteå fortsätter att utmana storklubbarna

Sveriges nordligaste elitlag fortsätter att utmana storklubbarna. För tredje året i rad har Piteå häng på en allsvensk medalj.

Säsongen 2015 slutade Piteå trea i damallsvenskan och fick ta emot det lilla silvret. I fjol blev det en fjärdeplats och brons för Norrbottens fotbollsstolthet. Nu har Piteå återigen häng på tredjeplatsen i serien – laget är två poäng efter trean Eskilstuna med två omgångar kvar att spela.

- Det är ett spännande läge och vi ska göra allt vi kan för att vara med och kämpa om tredjeplatsen i sista omgången, säger tränaren Stellan Carlsson efter 0–0 borta mot klara tabelltvåan Rosengård.

- Utifrån allt jag vet om förutsättningar med fotboll i Norrbotten är det fantastiskt, fortsätter han.

Piteå, som spelade i allsvenskan även 2009, etablerade sig i landets högsta serie säsongen 2011. Tredjeplatsen 2015 är klubbens främsta placering.

TT: Vad krävs för att ni ska utmana ytterligare?

- Vi har slagit Linköping borta, Eskilstuna borta och nu kryssade vi mot Rosengård borta. Det är inte ett så långt steg, men det gäller att göra det lite bättre och utvecklas hela tiden. Det är en tuff liga och det är väldigt jämnt mellan lagen, säger Stellan Carlsson.