Piteå jublar efter 1–0 målet mot Kristianstad.
Piteå jublar efter 1–0 målet mot Kristianstad.

Piteå bröt sviten mot Kristianstad

Än en gång var det en inhoppare som spelade en huvudroll när Piteå vann. Nyförvärvet Fernanda da Silva byttes in och var inblandad i hemmalagets båda mål i 2–1-vinsten mot Kristianstad.

ANNONS
|

De senaste tre matcherna mellan Piteå och Kristianstad har slutat med seger för Skånelaget. Den segersviten bröts när Piteå nu vann med 2–1 (1–0).

I den 23:e matchminuten skadade sig Piteåkaptenen Ellen Löfqvist efter en närkamp med Kristianstadanfallaren Amanda Edgren. Istället kom nyförvärvet Fernanda da Silva in från bänken.

Brasilianskan som har sju säsonger i Kalixlaget Assi bakom sig kom nu att spela en huvudroll i sitt nya lag.

Med en och en halv minut kvar av den första halvleken vände hon bort Kristianstads Anna Welin. Da Silva hittade sedan Madelen Janogy med en riktigt fin djupledsboll.

ANNONS

- Vi har pratat om att försöka hitta öppningar mellan lagets försvarare och det lyckades vi med nu, säger Fernanda da Silva.

Janogy fick en tå på bollen som ändrade riktning och gick via backen Therese Ivarssons ben och in i mål.

- Jag vet ju att hon brukar finnas där så jag gav henne bara bollen, säger brasilianskan.

Piteå och Fernanda da Silva fortsatte på samma sätt i den andra halvleken. I den 57:e minuten slog Fernanda da Silva ett inlägg från en position vid höger hörnflagga. Bollen touchade Kristiandstadbacken Sif Atladottir – sedan var 2–0 ett faktum.

- Jag försökte dribbla för jag brukar göra det ibland. Sedan fick jag in den ur väldigt liten vinkel. Det var härligt att se bollen gå in och jag ska erkänna att jag blev lite förvånad för det var ju ingen vinkel alls, säger hon.

ANNONS

Bortalaget reducerade till 2–1 genom men närmare än så kom inte Kristianstad.

- Det var tufft och mycket duellspel. Det brukar vara så att det laget som vinner duellerna gör det första målet och det var Piteås tur den här gången. De var lite mer beslutsamma och de hade viljan som krävs för att vinna. De vann rättvist, säger Kristianstadtränare Elisabet Gunnarsdottir.

I Piteås premiär mot Djurgården var det Josefin Johansson som byttes in – och låg bakom segermålet. Här var det åter en inhoppare som kom in och spelade en huvudroll.

- Det är nog mer så att alla i vårat lag arbetar väldigt hårt. Det spelar ingen roll om du är startar eller kommer in, säger Fernanda da Silva.

I en tidigare version uppgavs fel slutresultat

ANNONS
TT

ANNONS