Andrea Norheims och Madelen Janogys samarbete blev vägvinnande för Piteå borta mot Kalmar.

Piteå ännu närmare guldet: "Allt att vinna"

Piteå gjorde vad alla förväntade sig. Seger med 2–1 borta mot jumbon Kalmar och de leder fortfarande allsvenskan med två omgångar kvar.

Det är nära nu. Två omgångar kvar, Rosengård borta och Växjö hemma, det är allt som står mellan Piteå och lagets första SM-guld någonsin.

- Det är jättekul att vara med där uppe. Vi ska bara göra som vi har gjort hela säsongen. Det kanske låter tråkigt, men vi har gjort exakt likadant inför varje match och det kommer vi fortsätta att göra, säger June Pedersen, som spelat nio säsonger i Piteå.

”Allt att vinna”

Härnäst väntar matchen som kan avgöra guldstriden, Rosengård på bortaplan.

- Vi har bara allt att vinna. Alla säger att ligan bara blivit sämre och att det inte finns några stjärnor längre, men det har ju bara gjort att serien blivit mycket jämnare och det tycker jag är kul, säger Pedersen.

TT: Vad skulle det betyda för dig att vinna ett SM-guld med Piteå?

- Jag har ju ett par sedan tidigare med Umeå, men då kanske man mer var en passagerare på bussen, nu är man mer med och kör den och är mer delaktig. Men om jag tänker på det skulle det betyda oerhört mycket, jag skulle bli sjukt rörd.

Piteå klarade i alla fall av det tredje sista hindret på vägen mot föreningens första SM-guld. Men det var ingen klang- och jubelföreställning mot Kalmar.

- Det var tufft. De sprang och kämpade hela matchen, de borde ha mer poäng än vad de har. Sedan tycker vi inte om gräs så värst mycket. Det var halkigt.

Första halvlek blev mållös och det skapades inte heller så värst många målchanser.

- Det blev mycket närkamper, de var riktigt tuffa att möta.

Två snabba mål

Spelkvalitén blev inte mycket högre i inledningen av andra. Men målen skulle komma. Andrea Norheim snurrade upp en Kalmarförsvarare tre gånger om innan hon serverade Madelen Janogy som stötte in bollen i mål. Minuter senare kom även 2–0, denna gång var rollerna de ombytta. Janogy spelade fram och Norheim placerade bollen i mål.

Kalmar kunde, på deras enda målchans i andra halvlek, reducera med tre minuter kvar. Men tabelljumbon hade aldrig någon riktig kvitteringschans.

- En riktig skön och viktig seger. Nu har vi en lång, lång bussresa hem till Piteå på oss att njuta av detta. Men i morgon laddar vi om, då är det helt fokus på Rosengård, säger June Pedersen.