Pistorius vädjar om förlåtelse efter mordet

Oscar Pistorius sköt ihjäl sin flickvän, Reeva Steenkamp, för sju år sedan. Nu hoppas han bli förlåten – av hennes familj.

ANNONS
|

Det är sju år sedan som Oscar Pistorius på alla hjärtans dag sköt ihjäl sin flickvän, Reeva Steenkamp. Därefter följde en rättegång där den tidigare friidrottsstjärnan dömdes till fängelse i 15 år.

Ett straff som han sitter av på ett lågsäkerhetsfängelse i Pretoria i Sydafrika.

Nu söker han dock efter förlåtelse från Reeva Steenkamps familj.

Hans tidigare lärare, Bill Schroder, berättar för The Sun om Pistorius liv i fängelset. Där ska han ha slutat att träna, börjat röka och dessutom blivit religiös. Schroder som besökt Pistorius flera gånger i fängelset berättar även att han nu söker förlåtelse.

– Jag sa till honom att om det var min dotter som blivit mördad, så tvivlar jag på att jag hade förlåtit honom, berättar Shroeder för tidningen.

ANNONS

”Han visade ånger”

Han berättar även att Pistorius fortfarande hävdar att det hela var en olycka och inget som han hade planerat. Det viktigaste för honom ska enligt Schroder vara att få förlåtelse, snarare än att bli frigiven.

– Han är mer bekymrad över förlåtelse än att bli villkorligt frigiven. Han hävdar fortfarande till i dag att det var en olycka. Jag kände att han visade ånger, säger han.

För två år sedan berättade dock Reeva Steenkamps mamma, June, att hon har förlåtit Oscar Pistorius men att hon också fortfarande vill se honom sitta av hela sitt straff som han dömdes till.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS