Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagledaren Stefan Andersson Skill tycker att Piraterna underpresterar i elitserien i speedway. Arkivbild.

Piraterna illa ute i elitserien

Piraterna är ett speedwaylag fullt av stjärnor som inte levererar. Efter bortaförlusten i bottenmötet med Indianerna riskerar Motalaklubben att åka ur elitserien.

Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill skrädde inte orden efter 10 av 15 heat i Kumla, i underläge 26–34.

- Det är inte alls vad vi har hoppats på. Vi är ett bättre lag än vi visar på banan. Det är näst intill bedrövligt på vissa håll: att världsförare och världsmekaniker inte kan prestera bättre, sade han till C More.

Ekonomiskt krisande Indianerna vann till slut med 48–42, trots att hemmaförarna Adrian Miedzinski och Vaclav Milik i det 13:e heatet körde ihop och att den förstnämnde uteslöts. Duon klarade sig utan värre blessyrer trots vådliga luftfärder.

- Alla gör sitt jobb, sade Indianernas lagledare Peter Johansson.

I Vetlanda kraschade hemmalagets Martin Vaculik med Rospiggarnas Max Fricke. Båda togs om hand av sjukvårdspersonal på plats och Fricke fördes till sjukhus för fortsatta undersökningar. Vaculik stannade på arenan men bröt matchen som serieledande Elit Vetlanda utklassningsvann med 61–28.

Smederna förstärkte sina slutspelsmöjligheter i och med en knapp hemmaseger mot Lejonen, 47–43. Tabelltvåan Masarna hemmabesegrade fyran Dackarna med 55–35.

Rospiggarna, Piraterna och Indianerna avrundar elitserietabellen med nio poäng var. Två omgångar återstår.