Pinsamt och onödigt, FHC

ANNONS
|

Oregistrerade spelare sprider sig som en epidemi, eller snarare pandemi, över idrotts-Göteborg – USA och Danmark är tydligen också smittat.

För att skriva det här pedagogiskt. Fabian Brunnström kom till Frölunda i somras, värmde upp inför elitseriepremiären i går och stod tillsammans med sina lagkamrater och stampade i Scandinaviums katakomber strax före nedsläpp.

Där och då och med bara några minuter kvar till match plockades nyförvärvet bort – önskvärd, men inte behörig. Brunnström var inte spelklar helt enkelt och ingen debut i Frölunda-färgerna. Trist för honom, laget och inte minst publiken.

Nye danske målvakten Patrick Galbraith fick klartecken en kvart före showtime och fick behålla matchstället på, men marginalen var i knappaste laget – det medgav till och med ansvariga i FHC.

ANNONS

Hur det kunde bli så galet var lite svårt att reda ut sent i går kväll, men i fallet Fabian var orsaken att ett nödvändigt dokument från Nordamerika inte hade nått det svenska ishockeyförbundet i tid.

Slump, slarv och otur förklarar delvis strulet, men skuldbördan kan inte bara läggas på det amerikanska ishockeyförbundets bord.

Visst, övergångar av den här typen har fungerat smärtfritt tidigare och visst, Frölunda hade skött sitt, men det hjälpte inte den här gången och lite att fundera på för en av stans största och populäraste klubbar.

Att en förening i någon av gärdsgårdsserierna inte har koll på sina papper och förvärv må väl vara hänt, men nu talar vi om elitserien, top notch – en nivå där sånt här inte får förekomma, någonsin. Om jag vore ansvarig i Frölunda HC skulle jag med start redan dagen efter premiären se över rutinerna kring övergångar och bygga in ett kontrollsystem som inte bara minimerar utan också eliminerar den här typen av pinsamma, och helt onödiga, misstag.

Det är klubben skyldig sina sponsorer, sin publik och inte minst alla kommande Fabian Brunnströmar.

Jag har sett det förut. Ett spelförande, men ineffektivt, Frölunda som har förtvivlat svårt att utnyttja spelet i numerärt överläge. Sånt brukar straffa sig och gjorde det i går också. Linköping var inte alls det bättre laget, men tog vara på sina chanser och hade en tät målvakt i Christian Engstrand.

ANNONS

Mer komplicerat än så behöver inte spelet med klubba och puck vara.

HISS

Julius Hudacek var visst en målvakt – alla tvivlare till trots.

DISS

7 927 är ingen vacker publiksiffra en premiärkväll – minns 12 044 i fjol.

ANNONS