Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kristian Karlsson, en av flera svenska förlorare i Soc.

Pingissvenskar pressade världsmästarna

De svenska spelarna förlorade samliga tre möten mot kinesiskt motstånd i Soc-pingisen. Men det var inte utan dramatik och med spel av hög klass.

Kristian Karlsson tvingades till dubbla förluster. Först i kvartsfinalen i dubbel i par med Mattias Karlsson, därefter i åttondelsfinal i singeln och samma öde mötte även Matilda Ekholm i damsingeln.

Kristian och Mattias Karlsson var nära att besegra de regerande världsmästarna Fan Zhendong och Xu Xin. Här kan man verkligen tala om små marginaler.

- Efter att vi lugnat ned oss sa vi till oss själva att vi aldrig tidigare har spelat bättre dubbel, sade Kristian Karlsson.

Svenskarna fick en bra start i skiljeset och gick fram till 9–5. På den efterföljande poängen låg bollen bokstavligen och balanserade på nätet för att till slut trilla ned på svenskarnas bordshalva. Nu blev det 9–6 i stället för 10–5 och fem matchbollar. Ändå fick svenskduon en möjlighet att avgöra vid 10–9, men Kristians drive touchade nätkanten och gick ut.

- Ja, det var en blytung förlust. Det var ändå världsmästarna vi mötte, sade Kristian Karlsson.

Tappade ledning

I singel ställdes han mot Fang Bo, tvåa på SOC 2014 och VM-finalist 2015.

Karlsson öppnade inspirerat och hade tre setbollar i första set. Fang lyckades dock stå emot trycket och tog hem setet med 14–12.

- Det är viktigt med en bra start mot så bra spelare. Mentalt är det förstås tyngre att gå in till andra set. Sedan var det spel mot ett mål, sade Kristian Karlsson.

Så var det. Med första set i ryggen kunde kinesen spela ut och tredje blev rena utklassningen med 11–1.

"Satte allting"

Även Matilda Ekholm öppnade starkt i sin singelmatch mot världstrean Chen Meng. Men Ekholm lyckades inte försvara ledningen i första set och därefter visade Chen Meng varför hon är en av världens bästa spelare och förmodligen också den allra snabbaste.

- Jag fick egentligen aldrig chansen. Hon spelade väldigt snabbt och satte allting. Det var väl bara i första set som hon såg lite stirrig ut, innan hon läst in sig på mina servar, sade Matilda Ekholm.

Chen Meng tvingade med sin snabbhet Ekholm långt bort från bordskanten.

- Ja, nu är det väl bara att åka hem och träna på snabbheten, sade Ekholm.

Ett viktigt kvitto var ändå att Matilda Ekholm fått tillbaka spelglädjen och visade tecken på att kunna börja klättra på världsrankningen igen.