Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Li Fen i den svenska landslagsdräkten under en EM-match i Budapest 2016. Bild: MANFRED SCHILLINGS
Li Fen i den svenska landslagsdräkten under en EM-match i Budapest 2016. Bild: MANFRED SCHILLINGS

Pingisspelaren Li Fen förlorade – för första gången på 18 år

Li Fen gjorde debut i svenska pingisligan 2002. Först i februari 2021 fick Eslövs 44-åringen känna på hur det är att lämna en singelmatch som förlorare.
– Det är tråkigt, säger hon till Sportbladet.

154 matcher. Så lång blev den förlustfria sviten. Men mot 20-åriga Christina Källberg i Halmstads BTK fick den rutinerade – och 24 år äldre – Li Fen ge sig. Källberg vann med 3–1 i set.

– Vad ska jag säga? Hon spelade bra. Det var en bra match. Det är bra att ungdomarna blir bättre och bättre, säger Li Fen.

Hjälpte ändå laget till seger

Man är aldrig bättre än sin senaste match, brukar det ju heta. Tur då för Li Fen att hon genast fick chansen att ta revansch. Hon vann sina två andra matcher för dagen och kunde bidra till att Eslöv besegrade Halmstad med 5–3.

Li Fen värvades från Kina till Karlskronaklubben Lyckeby 2002 och träffade sin make, Feifeng Chen, och blev kvar i Sverige. Sedan 2012 är hon svensk medborgare och var med i det svenska landslag som vann EM-guld 2013.

Enligt Sportbladet hade Li Fen varit krasslig och inte kunnat träna så mycket det senaste tiden. Men det var inte något som 44-åringen ville skylla förlusten på.

– Nej, det spelar ingen roll, säger hon.

Eslöv har vunnit fem raka matcher och ligger tvåa i serien, två matcher mindre spelade än Köpings BTK.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.