Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kristian Karlsson. Arkivbild.

Pingisherrarna utslagna i världscupen

Sverige föll mot Frankrike med 3–2 i den avgörande matchen i världscupen i pingis och är därmed utslaget och borta från kvartsfinalspelet.

Världscuptävlingen i London var tänkt att ge Sverige ett bra avstamp inför kommande VM på hemmaplan. Så blev det inte och det var förstås en missräkning.

Det avgörande gruppmötet med Frankrike avgjordes i den sista matchen sedan Sverige förlorat den inledande dubbeln men kvitterat till 1–1 genom Kristian Karlssons 3–1 i set mot Quentin Robinot i den inledande singeln.

Förhoppningarna var stora att Anton Källberg sedan skulle ge Sverige ledningen men Alexandre Cassin kunde tämligen ohotad vinna den tredje matchen med 3–1 i set. Det var förresten samma spelare som Anton slog i finalen av ungdoms-EM 2015.

- Tyvärr kom Anton inte upp i den nivå man kan begära, sade förbundskapten Ulf Carlsson.

Pär Gerell tog tillbaka Sverige i matchen och vann med 3–1 i set mot Robinot, vilket gjorde totalställningen till 2–2.

Kristian Karlsson hade sedan chansen att ta Sverige till kvartsfinal i den avslutande och avgörande singeln. Karlsson var dock helt chanslös mot och regerande Europamästaren, Emmanuel Lebesson, och föll i raka set.

- Kristian gjorde många egna misstag och nog hade jag hoppats på en jämnare match. Kan säga att vi inte lyckades hantera situationen på önskvärt sätt. Inställning och den rätta energin fanns inte, sade Ulf Carlsson.