Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mattias Falck i VM-finalen mot Ma Long, Kina. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pingisen hoppas ta OS-platser i Minsk

Svenska bordtennislandslaget åker till Europeiska spelen i Minsk i juni med sikte på att knipa OS-biljetter. "Det skulle vara helt underbart bra", säger herrarnas förbundskaptenen Peter Blomquist.

Vinnarna i lagtävlingarna, på dam-och herrsidan, samt i mixeddubbel får OS-platser. Från singelturneringarna får de tre bästa OS-biljetter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"En mycket viktig turnering där vi är fokuserade på att nå maximal nivå och då är det att stå högst på pallen som gäller", säger herrarnas förbundskapten, Peter Blomquist, i ett pressmeddelande.

"Självklart siktar vi på vinst i lagturneringen vilket innebär att hela OS-upplägget med plats i både lag och singel (två spelare) är hemma redan ett drygt år före Tokyo – det skulle vara helt underbart bra."

VM-tvåan Mattias Falck är förstås ankare i laget, i vilket också hans dubbelpartner Kristian Karlsson samt Jon Persson ingår.

Damernas förbundskapten Peter Sartz hoppas också att damerna ska kunna ta någon OS-plats i Europeiska spelen genom att göra en maxinsats i turneringen i Vitryssland.

"Matilda Ekholm har länge visat den typen av maxkapacitet och har definitivt chansen att göra en stark insats i Minsk, både i singel och tillsammans med Mattias Falck i mixeddubbel", säger Sartz.

Europeiska spelen avgörs den 21–30 juni.