Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck i VM-finalen mot Ma Long, Kina. Arkivbild.

Pingisen hoppas ta OS-platser i Minsk

Svenska bordtennislandslaget åker till Europeiska spelen i Minsk i juni med sikte på att knipa OS-biljetter. "Det skulle vara helt underbart bra", säger herrarnas förbundskaptenen Peter Blomquist.

Vinnarna i lagtävlingarna, på dam-och herrsidan, samt i mixeddubbel får OS-platser. Från singelturneringarna får de tre bästa OS-biljetter.

"En mycket viktig turnering där vi är fokuserade på att nå maximal nivå och då är det att stå högst på pallen som gäller", säger herrarnas förbundskapten, Peter Blomquist, i ett pressmeddelande.

"Självklart siktar vi på vinst i lagturneringen vilket innebär att hela OS-upplägget med plats i både lag och singel (två spelare) är hemma redan ett drygt år före Tokyo – det skulle vara helt underbart bra."

VM-tvåan Mattias Falck är förstås ankare i laget, i vilket också hans dubbelpartner Kristian Karlsson samt Jon Persson ingår.

Damernas förbundskapten Peter Sartz hoppas också att damerna ska kunna ta någon OS-plats i Europeiska spelen genom att göra en maxinsats i turneringen i Vitryssland.

"Matilda Ekholm har länge visat den typen av maxkapacitet och har definitivt chansen att göra en stark insats i Minsk, både i singel och tillsammans med Mattias Falck i mixeddubbel", säger Sartz.

Europeiska spelen avgörs den 21–30 juni.