Wolfgang Pichler (till höger) är på plats i Pyeongchang.

Pichler på OS-mark: "Vi kan ta medaljer"

Efter många om och men har skidskyttelandslagets förbundskapten Wolfgang Pichler anslutit till den svenska OS-truppen i Pyeongchang.

Pichler – förbundskapen för det ryska damlandslaget 2011–2014 – stoppades först från OS som en del i sanktionerna mot Ryssland efter dopningsskandalen i Sotji 2014. Den 26 januari ändrade sig Internationella olympiska kommittén och beviljade ackreditering till vissa ledare som inte längre jobbar för Ryssland. Pichler var en av dem.

Under den första träningen på skyttevallen vid Alpensia skidcenter tackade han vänligt men bestämt nej till att kommentera att han till slut fick en OS-plats.

- Jag vill inte prata om min egen medverkan på OS, jag vill fokusera på det idrottsliga nu. Min plan var att vara på plats här och det är allt, säger Wolfgang Pichler.

Skidskyttarnas OS inleds på lördag (sprint, damer), och Pichler är försiktigt optimistisk till Sveriges OS-chanser. Inte minst efter de båda stafettlagens skrällar i Oberhofs världscuptävlingar för en månad sedan då herrarna vann och damerna kom trea.

- Vi har jobbat hårt för det, men att vi var så här bra, det trodde jag faktiskt inte. Särskilt herrarna har överraskat stort på mig, säger Wolfgang Pichler.

- Det realistiska är att vi ska kunna utmana om medaljer på stafetterna. Vi kanske kan överraska.