Ytterligare en förlustmatch för Rasmus Dahlin och hans Buffalo i NHL.
Ytterligare en förlustmatch för Rasmus Dahlin och hans Buffalo i NHL. Bild: Adrian Kraus/AP/TT

Philadelphia förlängde Buffalos förlustsvit

Buffalo Sabres säsong rår nya bottenrekord. Efter att ha tappat 3–0 till 3–4 mot Philadelphia Flyers har man nu tangerat den sämsta förlustsviten någonsin i NHL.
– Vi fick panik, säger en nedslagen Rasmus Dahlin.

ANNONS
|

Förra veckan satte Bufflo det dystra rekordet flest förlorade matcher i rad i NHL sedan 2005–2006.

Och sedan dess har det blivit ännu dystrare. Den senaste förlusten mot gästande Philadelphia, 4–3 efter förlängning, tar laget till 18 matcher i rad utan vinst.

Vilket tangerar tidernas längst förlustsvit, vilken Pittsburgh Penguins hade 2004.

Inledningsvis såg det ut som att Buffalo skulle kunna bryta förbannelsen och ta revansch. Efter två spelade perioder ledde hemmalaget med 3–0.

"Oacceptabelt"

I tredje lyckades sedan Philadelphia få in tre puckar, vilket tog mötet till förlängning där Ivan Provorov petade in 4–3 efter 42 sekunder.

– I två perioder dominerade vi spelet, men sedan backade vi bara och lät dem göra vad de ville. Vi kan inte ha det så, det är inte acceptabelt, säger Rasmus Dahlin efter matchen.

ANNONS

På frågan om vad som hände säger han kort och gott: "Panikattack".

– Vi har inte varit i den här situationen och vi fick panik. Pucken studsade bara deras väg, jag vet inte ...

På rätt väg

Riktigt så allvarligt tycker dock inte tillfällige tränare Don Granato att det var.

– Vi gjorde flera misstag, men jag vill inte kalla det för panik. Vi gjorde misstag och felaktiga beslut under press. Vi kanske till och med blev lite för entusiastiska och förlorade lite av spelet på grund av det, säger han och fortsätter:

– Men jag tycker inte att det var panik, de såg inte rädda ut därute. Däremot har vi svårt att sätta ord på vad som hände och då är det enklare att prata om panik.

Granato tycker dock att laget trots allt är på rätt väg och blickar framåt.

– För en vecka sedan sade jag till killarna att de kommer att vara ett bättre lag om en vecka. Och nu när jag tittar tillbaka så är de det.

– Men jag vill inte prata om det som har varit, vi måste fortsätta pressa på framåt, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS