Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Talor Gooch stämmer, tillsammans med Matt Jones och Hudson Swafford, PGA-touren för att få delta i slutspelet. Arkivbild.
Talor Gooch stämmer, tillsammans med Matt Jones och Hudson Swafford, PGA-touren för att få delta i slutspelet. Arkivbild. Bild: Seth Wenig AP/TT

PGA-touren svarar: "Visste konsekvenserna"

USA-baserade PGA-touren i golf har stämts av ett antal spelare som gått över till Saudiarabien-sponsrade LIV-touren då spelarna är missnöjda över att ha blivit portade från sin förra tour.
Nu kommer svaret.
– Dessa spelare vill ha kakan och äta den också, säger PGA-touren i rätten.

Tidigare har elva spelare som numera spelar på LIV-touren, med superstjärnan Phil Mickelson i spetsen, lämnat in en stämningsansökan mot PGA-touren efter att de blivit uteslutna från densamma. Dessa elva spelare har nu blivit tio sedan Carlos Ortiz dragit sig ur.

Inför PGA-tourens slutspel som startar i veckan har tre LIV-spelare, Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swafford, lämnat in en separat stämningsansökan i hopp om att få delta i slutspelet.

Där gör de 125 spelare med bäst resultat från säsongen upp om slutsegern, vilket trion var kvalificerade för innan de bytte till LIV-touren och därmed diskvalificerades.

"Gett dem hundratals miljoner"

LIV-spelarna anser att USA-touren bryter mot konkurrenslagar genom att inte låta dem delta i slutspelet. Ett antagande PGA-touren slår ifrån sig mot, som uppger att trion kände till vad konsekvenserna skulle bli.

– Trots att spelarna utan tvivel visste att de bröt mot våra stadgar, och skulle bli avstängda för det, gick de med i den rivaliserande golfligan LIV Golf, vilket har garanterat dem hundratals miljoner dollar från Saudiarabien, säger PGA-tourens försvar i rätten enligt Golf Digest.

– Konkurrenslagarna är inte till för att dessa tre spelare ska ha kvar kakan och äta den också.

Beslut väntas i morgon

PGA-touren försvarade sig även från anklagelser om att ha pressat sponsorer att avsluta sina samarbeten med LIV-spelare och om att ha samarbetat i smyg med Europatouren.

Ett beslut väntas komma under morgondagen.

Slutspelet på PGA-touren sänds på Discovery+ med start på torsdag 15.00, svensk tid.