Elias Pettersson riskerar att missa resten av säsongen. Arkivbild.
Elias Pettersson riskerar att missa resten av säsongen. Arkivbild. Bild: DARRYL DYCK/AP/TT

Pettersson kan missa resten av säsongen

Vancouvers stjärnforward Elias Pettersson är allvarligare skadad än vad som tidigare varit känt. Resten av säsongen är i fara, enligt klubbchefen.

ANNONS
|

I början av mars klev Vancouvers Elias Pettersson av isen under uppvärmningen på grund av en skada. Sedan dess har inte mycket information släppts om skadeläget, förutom att det ska handla om en överkroppsskada.

Nu står det klart att han kanske missar resten av säsongen, skriver Sportbladet.

– Efter ett besök hos en specialist i onsdags kom beskedet att han behöver mer tid för läkningen, berättade klubbchefen Jim Benning under en presskonferens.

Enligt Benning riskerar 22-årige Pettersson att missa resten av säsongen.

– Han åker skridskor nu och fortsätter sin rehabilitering, men jag vet inte när han kommer tillbaka eller om han alls kommer tillbaka, säger Benning.

ANNONS

Senast Elias Pettersson spelade en hel match för sitt Vancouver var den 2 mars mot Winnipeg. Två dagar senare klev han av på matchvärmningen inför mötet med Toronto.

Under grundserien gjorde Elias Pettersson 21 poäng på 26 matcher, och avslutade med att göra 14 poäng på lika många matcher före skadan.

Under de senaste veckorna har Vancouver dessutom varit mycket hårt drabbat av corona – sammanlagt har man haft 22 spelare utanför lagträning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS