Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elias Pettersson. Arkivbild.
Elias Pettersson. Arkivbild. Bild: DARRYL DYCK/AP/TT

Pettersson bröt måltorka mot instabilt Montreal

Det ser mörkt ut för Stanley Cup-finalisten Montreal i NHL-ishockeyn. I den första matchen efter att klubben sparkat sin general manager Marc Bergevin åkte laget ännu en gång på stryk.
Den här gången från Vancouver där Elias Pettersson bröt en lång måltorka.

Elias Pettersson fixade 1–0 för Vancouver och bidrog till att laget bröt sin förlustsvit på fyra matcher. Centerstjärnan själv bröt därmed också sin nio matcher lång måltorka. Målet var svenskens första sedan mötet med Anaheim den 9 november.

Det blev till slut 2–1 för Canucks och segern är välbehövlig för Vancouver, som ligger sist i NHL:s Pacific division och bara har vunnit sju av 23 matcher.

Men värre är det för Montreal. I juli spelade laget Stanley Cup-final – den här säsongen har man bara vunnit sex av 24 matcher.

I söndags sparkades general managern Marc Bergevin.

"Det här laget är mycket bättre än vad resultaten visar, och jag är övertygad om att min efterträdare kommer att lyckas med utmaningen", sade han i ett uttalande.

"Litade på oss"

Men det blev alltså direkt ytterligare en förlust.

En förklaring till de dalande resultaten är att laget har fått klara sig utan två av sina bästa spelare. Stjärnmålvakten Carey Price behandlas för missbruksproblem, medan kaptenen Shea Weber har dragits med flera skador.

– Vi har haft några riktigt bra säsonger, vi har haft några tuffa säsonger, säger forwarden Brendan Gallagher på presskonferensen efter matchen.

– Vi följde alltid upp de där tuffa säsongerna med lösningar, eftersom han kunde sitta ner och samla våra åsikter. Han litade verkligen på oss, berättar han om Bergevin.

Seger för Seattle

Ett annat lag som inledde säsongen trögt är årets nykomling Seattle, med åtta vunna matcher av 22. I natt blev det dock en riktig målfest när Buffalo besegrades med 7–4.

Flera svenskar var framme och spelade fram till målen. För Seattle höll sig både Alexander Wennberg och Adam Larsson framme och noterades för var sin assist. I Buffalo spelade Rasmus Dahlin och Victor Olofsson fram till var sitt mål.