Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Petersons passning till förbundskaptenen efter succén

Kristoffer Peterson, 23, gör stor succé i Heracles och den holländska ligan. Då skickar han en tydlig passning till Janne Andersson.
– Jag har den här säsongen ensam gjort lika många mål som de andra spelarna, säger han till Voetbal International.

Han lämnade Sävedalens IF för Liverpool som 15-åring och hann med att känna på att få träna med A-laget i den engelska storklubben och fick även speltid i ett par träningsmatcher. Men 2014 lämnade han England för den holländska ligan och Utrecht.

Först efter att han flyttat vidare till Heracles så har lyftet kommit för Peterson. Under årets säsong har han gjort sju mål på sex matcher och ligger i topp i skytteligan i den holländska ligan.

– Jag vet inte. Det är lite tur, hårt jobb... en mix av allting. Men också mentaliteten att kunna njuta av fotbollen, det är något jag kämpat med under min karriär, sa han nyligen om succén.

Den holländska tidningen Voetbal International har pratat med Kristoffer Peterson och då får han svara på frågan om varför han är så okänd i Sverige.

– Nyligen var jag med i Månadens lag i Fox Sports. Då skrev fotbollssajterna hemma om ”Den okände svensken”. Det är förstås klickbete och med en sådan rubrik vill folk veta vem det är. Men för mig var det en smäll. Jag vill vara Kristoffer Peterson, inte ”Den okände svensken”. Jag är inte så populär hemma. Jag är en kille med gott självförtroende som gillar att snacka och skämta. Det misstas ofta för arrogans. Folk som känner mig vet att så absolut inte är fallet.

Nästa landslagstrupp tar Janne Andersson ut 3 oktober för mötena med Ryssland och Slovakien. Kommer Kristoffer Peterson få chansen där?

Succéspelaren själv passar inför uttagningen på att skicka en tydlig passning till förbundskaptenen.

– Jag har den här säsongen ensam gjort lika mål som de andra landslagsspelarna i Europa, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.