Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rebecca Peterson. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Peterson vann i Wimbledon

Rebecca Peterson, 22, är vidare i Wimbledon. Den unga svenskan vann i två raka set (7–6, 7–6) mot slovakiskan Viktoria Kuzmova. Segern var hennes andra i grand slam-sammanhang. "Det var jättekul att spela i dag. En väldigt jämn match, det hängde bara på någon poäng i både första och andra set", säger Peterson till tennis.se.

Rebecca Peterson är i Wimbledon för första gången kvalificerad till en grand slam tack vare sin rankning bland topp 100 i världen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och precis som i Franska mästerskapen tidigare i år har hon tagit sig vidare till den andra omgången.

Det blev en jämn match mot slovakiskan Viktoria Kuzmova där Peterson vann båda set i tiebreak. Segervapnet blev förstaservarna där Rebecca prickade in hela 76 procent.

"Jag är glad över hur jag lyckades hålla mig fokuserad på de viktiga poängen. Då spelade jag väldigt bra och det var det som avgjorde. Serven hjälpte mig mycket, framför allt i andra set i de viktiga lägena".

Peterson ställs nu mot Donna Vekic, som slog ut US Open-vinnaren Sloane Stephens i första omgången, och kommer klättra ytterligare på rankningen, där hon inför Wimbledon låg 78:a.

"Gräs är hennes favoritunderlag. Det kommer bli väldigt tufft men jag ska förbereda mig så gott jag kan", säger Peterson om den kommande motståndaren.

Det är första gången sedan 2005 som en svenska avancerar till andra omgången i Wimbledon.

Även Johanna Larsson inledde Wimbledon på ett mycket lovande sätt – och vann ett jämnt förstaset mot stjärnan Venus Williams.

Efter att ha missat två setbollar fixade Larsson tre nya i tiebreak och avgjorde då setet. Men sedan var det roliga över för den 58:e-rankade svenskan. Williams, som vunnit Wimbledon fem gånger, vann både andra och tredje set på ett övertygande vis och vann matchen klart med 2–1 i set (6–7, 6–2, 6–1).