Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rebecca Peterson föll i den andra omgången i Wimbledon mot Donna Vekic från Kroatien.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Peterson utslagen ur Wimbledon

Rebecca Peterson är utslagen ur Wimbledon. Kroatiskan Donna Vekic blev för svår i singelturneringens andra omgång och kunde vinna med 7–5, 6–4.

Den 22-åriga svenskan fick en mardrömsstart på matchen mot den 55-rankade kroatiskan. Peterson tappade sina två första servegame och var snabbt i 0–4-underläge.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men Peterson höjde sitt spel och kunde vinna fem raka game till 5–4. I slutet av setet var dock Vekic den starkare och kunde vinna tre raka game till setseger med 7–5. Vekic kunde bryta till 6–5 sedan Peterson avlutat gamet med ett ödesdigert dubbelfel.

I det andra setet bröt Vekic Petersons serve direkt. Flera servegenombrott bjöd inte det andra setet på varför Vekic kunde ta hem det med 6–4 och matchen i raka set.

Trots förlusten gjorde Peterson en godkänd insats där hon ofta vann de långa bollduellerna, men där Vekic hade fler "dödande" slag i sin repertoar.

Lite plåster på såren för Peterson är dock att hon kan hämta ut en prischeck på 63 000 pund, drygt 700 000 kronor, pengar som är värdefulla för svenskan i hennes fortsatta satsning på världstoppen.