Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Teodor Peterson slogs ut redan i kvalet av torsdagens sprint vid skid-VM i Seefeld.

Peterson kan göra som Hellner – bli pilot

Teodor Peterson misslyckades stort i VM-sprinten. Dubble OS-silvermedaljören vet inte om det var hans sista mästerskapslopp. Men han har en hisnande plan efter karriären.

Teodor Peterson slutade på 46:e plats i torsdagens individuella VM-sprint ser slutet på längdskidkarriären.

Umeååkaren, OS-silvermedaljör i sprint och sprintstafett i Sotji 2014, svarar däremot inte på om det var hans sista stora lopp. Men 30-åringen har länge haft tankar på att sluta.

- Jag har absolut funderat i de banorna någon gång, det har jag gjort sedan jag var 20 år. Men det är ingenting jag går och tänker på under säsong. Hittills har jag aldrig känt efter en säsong att "nej, nu får det vara nog". Jag hoppas att den dagen kommer och att det känns som ett tydligt beslut, säger han.

Tidigare landslagskollegan och OS-guldmedaljören Marcus Hellner, som slutade efter förra säsongen, berättade i en intervju med Expressen i januari att han utbildar sig till helikopterpilot. Nu visar det sig att Peterson har samma plan, även om han inte inlett några studier.

- I många år har jag drömt om att bli helikopterpilot. Om det är det första jag gör när jag slutar, det tror jag inte. Men det är något jag funderar på.

TT: Vad är det som fascinerar dig kring helikoptrar?

- Det är ett häftigt fordon, en härlig känsla att åka och köra.