Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Teodor Petersons sprintdag i Otepää tog slut i semifinalen. Arkivbild.

Peterson: "Ett stort steg framåt"

I sprinten i Dresden förra helgen gick Teodor Peterson inte ens vidare från kvalet. I Otepää gick det bättre, och svensken tog sig i alla fall till semifinal. Johannes Høsflot Klæbo vann överlägset.

Efter en tung vinter för de svenska skidherrarna såg det lite ljusare ut i Otepää. Tre svenskar tog sig vidare från kvalpasset, varav två – Teodor Peterson och Viktor Thor – imponerade även i kvartsfinalerna.

Men i semifinalerna var det roliga slut. Peterson orkade inte hänga med resten av åkarna i slutade sist i sitt heat.

- Kvartsfinalen kändes ändå bra. Jag ville vara offensiv och inte fega. Sen känner jag i semifinalen att återhämtningen inte riktigt är där än. Jag får ta ett steg i taget och det här var ändå ett stort steg jämfört med förra helgen, säger Peterson i SVT.

För Viktor Thorn gick det något bättre. Han nådde visserligen inte final, men var inte långt ifrån på sin fjärdeplats.

Johan Häggström åkte ut i kvartsfinalen.

Som vanligt stavades den stora dominanten Norge. Hela åtta av tolv åkare i semifinalen var norrmän och fem av sex bar den norska dressen i finalen.

Johannes Høsflot Klæbo gjorde som vanligt, sprang ifrån resten av åkarna i en uppförsbacke och höll dem på ett tryggt avstånd bakom sig hela vägen in i mål. Ryssen Alexander Bolsjunov slutade tvåa och Pål Golberg blev trea.

Calle Halfvarsson och Oskar Svensson står över tävlingarna i Estland för att träna inför VM.