Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rebecca Peterson. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Peterson avancerar – kan få möta Williams

Rebecca Peterson fortsätter att imponera i årets sista grand slam-turnering. I natt gick hon vidare till tredje omgången i US Open och vid ytterligare en seger kommer hon att få möta ett riktigt meriterat namn – någon av systrarna Williams.

I andra omgången besegrades amerikanskan Vania King i två raka set (7–5, 6–1).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är alltid svårt att möta hemmaspelare. Oftast spelar de lite bättre och har med sig publiken. Men jag tycker att jag hanterade det bra och jag höjde mig framför allt i andra set, säger 61-rankade Peterson till Radiosporten.

Avancemanget till tredje omgången betyder att Peterson har nått sin största framgång hittills i karriären.

- Det är mitt bästa resultat i en grand slam så givetvis värdesätter jag det väldigt högt, men jag är inte nöjd här, säger hon.

Kan få möta storstjärna

Segern var värd 156 000 dollar (runt 1,4 miljoner kronor). I den tredje omgången möter hon 44-rankade Kaia Kanepi från Estland. Redan nu är den matchen den största i Petersons karriär, men det kan bli större än så.

Vid seger väntar nämligen ett väldigt tungt namn då Peterson kommer att ställas mot Serena eller Venus Williams som möter varandra i tredje omgången. Systrarna har befunnit sig i världstoppen i över 15 år och har inte mötts så här tidigt i en grand slam sedan 1998. Båda har dessutom vunnit US Open tidigare. Serena är sexfaldig mästarinna och Venus har vunnit turneringen två gånger.