Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Peter Forsbergs häst Aramis Bar död – dagar innan V75

Peter Forsbergs häst Aramis Bar har dött, endast dagar innan V75 i Umeå.
Det meddelar Stall Goop, som tränat hästen, på sin hemsida.
”Det inte gick att rädda hans liv”, skriver man.

På lördag är det dags för V75 på Umåkers travbana i Umeå. Tanken var att den femårige Aramis Bar skulle vara med och tävla där under Bert Johansson Memorial.

Men så blir inte fallet.

Hästen, som ägs av legendariske hockeyspelaren Peter Forsberg och hans pappa Kent, har nämligen avlidit, vilket Sportexpressen var först med att rapportera om.

Hästen tränades av Björn Goop och på hemsidan gav Stall Goop beskedet att Aramis Bar dött efter att ha drabbats av en fraktur.

”Måndag var en nedstämd dag , Aramis Bar drabbades av en fraktur , tyvärr var skadan så stor att det inte gick att rädda hans liv.

Aramis Bar var en fantastiks häst med mycket kapacitet, saknaden o sorgen är stor både för stallpersonal, Björn och givetvis stort tapp för ägarna”, skriver Stall Goop.

Kent Forsberg: ”Jättejobbigt”

Aramis Bar sprang in 1,7 miljoner kronor och vann 10 av 25 starter. För Sportexpressen berättar Kent Forsberg om det tunga beskedet.

– Det har varit jättejobbigt. Jag hade två hästar som skulle springa på V75 uppe i Umeå och han skulle gå ut första loppet i år. Vi hade stora förväntningar på honom. Det är jobbigt när man får sådana här bud, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.