Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Peter Forsberg om kraven på sonen: ”Varit lite för hård”

Peter Forsberg, 47, nådde den absoluta toppen inom ishockeyn. När sonen Lennox, 8, går i sin pappas fotspår har ”Foppa” fått tänka om.
– Jag har väl varit lite för hård mot Lennox, säger han till Expressen.

Under sin långa och framgångsrika karriär blev det två OS-guld, två VM-guld och två Stanley Cup-titlar för Peter Forsberg som avslutade sin karriär för snart nio år sedan. Därefter har han istället fått vänja sig vid rollen som idrottsförälder när sonen Lennox har börjat att följa i hans fotspår.

LÄS MER: Sportchefsrockad i Blåvitt – han tar över rollen

När Peter Forsberg tog med sig familjen till Schweiz blev det Sug som blev laget för sonen Lennox att spela för. Något som inte alltid var enkelt.

– Barnen hittar sätt i alla fall, men Lennox hade problem. Alla pratade bara tyska och jag blev tvungen att släppa honom vid dörren, jag fick inte följa med in i omklädningsrummet och hjälpa honom. Och så är det bara där. Det hade inte vi koll på innan, säger Peter Forsberg till Expressen.

LÄS MER: Stannar i Blåvitt – efter samtal med Poya Asbaghi

”Foppa” har nyligen blivit ambassadör för ATG Drömfond. Något som gjort att hockeylegendaren fått åka rut och besöka mängder av ungdomsföreningar i Sverige.

LÄS MER: Marokhy Ndione redo att ta plats i Öis direkt

Något som gjort att han själv kommit till insikt när det gäller sonen, Lennox.

– Ja kanske, jag har väl varit lite hård mot Lennox när jag tyckt att han ska åka på träningar trots att han inte vill eller tycker det är jobbigt. Som när han inte hade lärt känna grabbarna i laget eller tyckte det var svårt med språket. Nu börjar han gilla det mer och mer, säger han och fortsätter:

– Någon gång behöver de pushas också. Bara för att man är lite trött behöver man inte stanna hemma från en träning. Du har ett ansvar också och kan inte ge upp direkt. Man måste kämpa lite. Däremot får han hålla på med vilken sport han vill. Lennox älskar ju ishockey nu också, jag måste dra honom ifrån banan, säger han till kvällstidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.