Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Persson matchhjälte i derbyrysaren

Magnus Persson blev matchhjälte när Alingsås med stor dramatik vann rysaren mot Sävehof. – Det är väl så här ett derby ska avgöras – med ett mål när 14 sekunder återstår, säger han med ett stort leende efter segern med 30-29.

Fast Persson medger att han inte hade järnkoll när bollen tog sig emellan Sävehof-målvaktens ben.
– Men när jag såg nätet rassla – och framför allt när jag hördes publikens vrål tänkte att jag att det borde vara klart.

Sävehof gjorde ett tappert försök i matchens sista skälvande sekunder, men det räckte inte. Alingsås var än en gång för starka på sin snabba hemmaplan. Derbysegern var Alingsås fjärde vinst – av fyra möjliga.

– Den här gången tycker jag att vi var bra framåt, tidigare har det varit lite si och så med det. Framför  vill jag hylla kollektivet. Det är moralen och laginsatsen som gör att vi vinner en så här jämn match där marginalerna är så väldigt små, säger Magnus Persson.  

Hemmalaget Alingsås, som tappat flera nyckelspelare, har inlett säsongen starkt. Tre segrar på lika många matcher imponerar även om motståndet inte varit det vassaste.

För topptippade Sävehof har vägen varit mer krokig.

Oavgjort i premiärderbyt mot Redbergslid följdes av förlust Guif. Det var först i fredags som första viktorian kom – mot bottenlaget Ricoh hemma utan att på något sätt övertyga.
Men när båda rivaliserande lagen ställdes mot varandra i Estrad i Alingsås på onsdagskvällen var allt som hänt tidigare glömt.

Det var högt tempo och heta dueller från första stund och det märktes att spelarna var rejält taggade för uppgiften. Även hemmapubliken – en av de bästa i Handbollssverige – var på tå och hjälpte fram sitt lag i den kokande arenan.

Spelet, som rycktes sönder av en hel del utvisningar, var jämnt och tufft. Kollektivet Alingsås ångade på och lyckades rycka åt sig en liten ledning i paus, 17-15, efter två snabba mål av den 19-årige bollbegåvningen Tobias Sandberg. 

"Han har varit suverän där bak"

Längst bak hade hemmalaget säkre utposten Rickard Frisk som precis som mot Hammarby senast svarade för flera kvalificerade räddningar i avgörande lägen.

– Han har varit suverän där bak – i tre och en halv av våra fyra matcher, säger Persson med ett illa dolt skratt och fortsätter.

– Framför allt är han bäst när det gäller - det är detr viktigaste, säger Magnus Persson.
Det jämna derbyrafflet fortsatta i den andra halvleken.

Alingsås ledde med några bollar men Sävehof kom hela tiden igen och med en kvart kvar skiljde det bara ett mål mellan lagen.

Dramatiken i slutet var påtaglig och de 1 776 i publiken tryckte på s det hördes långt utanför arenan.

Med mindre än nio minuter stod det 27- 27 och kort efter brände AHK:s Andreas Flodman , som tidigare varit säkerheten själv, en straff genom att få den studsande bollen  att gå över målet.

Med mindre än 15 sekunder kvar stod det 29-29 – det var då Magnus Persson slog till och avgjorde rysaren.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.