Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Personligt rekord och klarad VM-kvalgräns av Khaddi Sagnia

När inomhus-SM avgjordes i Gävle slog Khaddi Sagnia till med ett superhopp och noterade nytt personligt rekord inomhus och är med det världsetta.

Förra helgen klarade Khaddi Sagnia VM-kvalgränsen på 60 meter häck och igår tog förbundskapten Karin Torneklint ut henne till mästerskapet.

"Jag hoppas hon fixar gränsen i längd på ISM. I så fall kan hon välja längd i stället för 60 meter häck", sa Torneklint i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sagnia uttagen i fel gren till inne-VM

Under inomhus-SM i Gävle visade Khaddi Sagnia att hon är i form i längd också. I andra omgången slog hon till med personligt rekord inomhus när hon hoppade 6,67 meter. Men det var inte klart där. I den fjärde omgången flög hon 6,85 vilket innebär klarad VM-kvalgräns och att hon nu är världsetta.

– Jag är så himla glad, för första gången på länge kände jag verkligen att jag kunde flyga, säger Sagnia till friidrottskanalen.se.

– Det var oerhört imponerande av Khaddi. Det var ju inte bara 6,85-hoppet. Hon hade ju även det där på 6,67 och ett långt övertrampshopp också, säger Karin Torneklint till Gefle Dagblad.

Ullevi-hopparen närmar sig nu Carolina Klüfts svenska inomhus-rekord på 6.92. Sagnia är nu den svenskan som hoppat tredje längs genom tiderna inomhus, bakom Carolina Klüft och Erica Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.