Pernilla Wibergs miljonsmäll: ”Ingen intention att sälja”

Pernilla Wiberg är en av våra främsta utförsåkare genom alla tider.
Men på börsen går det tungt för den förra världsstjärnan.
Enligt Expressen har värdet på hennes aktieinnehav i företaget Mips dalat med 25 miljoner kronor.

ANNONS
|

Wiberg var en av hela 90-talets största svenska idrottsstjärnor. Under decenniet vann hon hela fyra VM-guld – och två på OS.

Nu för tiden är hon främst förknippad med SVT. Hon spelar en viktig roll i Mästarnas Mästare, där hon har sitt egna segment i vilket utslagna deltagare kan ta sig tillbaka in i huvudtävlingen.

Dessutom är hon expert i kanalhusets alpina skidtävlingar – någonting hon kommer fortsätta vara över de kommande två säsongerna, berättar hon för Expressen.

– Ja, vi skrev på det här i början av september, berättar Wiberg.

”Vi kan höras om tio år!”

Vid sidan av sin tv-karriär driver hon ett hotell i sitt eget namn i Idre. Dessutom har hon ett stort aktieinnehav i hjälmteknikföretaget Mips, ett företag Wiberg till i våras satt i styrelsen för.

ANNONS

Enligt Expressen är Wibergs innehav nu värderat till tolv miljoner kronor – vilket är en ordentlig dipp sedan rekordnoteringen på 37 miljoner kronor vid årsskiftet.

Innehavet har alltså sjunkit i värde med 25 miljoner.

Men Wiberg är inte orolig.

– Det fluktuerar ju upp och ner och har gjort det ganska mycket, men jag har ingen intention att sälja de där aktierna. De ligger kvar där, så får vi se vad som händer i framtiden. Det är ingen investering jag har tänkt att ”här ska jag köpa och sälja, köpa och sälja”, det var jätteintressant när jag gick med och vi gick på börsen. En resa jag har lärt mig otroligt mycket av. Sedan hur aktien går, vi kan väl höras igen om tio år!

Hon håller alltså hårt i aktierna – och har inga större planer på att sälja.

– Kanske, om man behöver pengarna. Annars kanske det är sådana här aktier som kan gå i arv också, säger hon till Expressen.

LÄS MER:Pernilla Wiberg om kraschen som kunde ödelagt karriären

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS