Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pernilla Lindberg missade chansen till särspel på sista hålet. Hon kunde dock ändå i slutändan summera fyra riktigt starka tävlingsdagar i tourfinalen.

Pernilla Lindberg fyra i galen tourfinal

Pernilla Lindberg lyfte sig till en delad fjärdeplats under sista dagen av LPGA-tourfinalen. Det kunde dock ha blivit ännu mer än så om hon haft centimetrarna på rätt sida i en högdramatisk avslutning på tävlingen.

Pernilla Lindberg hade skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför den sista rundan av LPGA-tourfinalen i Florida då hon låg två slag från täten. Och hon gjorde nästintill det bästa hon kunde av den femteplats hon hade inför avslutningen.

Svenskan var med i kampen om slutsegern hela vägen in på sista putten. Med en birdie på 17:e hålet gick hon upp i delad ledning, innan hemmaspelaren Lexi Thompson, även hon med en birdie på 17:e, tog tillbaka sitt försprång med ett slag.

Tung treputt

Lindberg hade möjligheten till en birdie även på 18:e hålet. Den långa putten var välriktad och precis lagom hård, men passerade bara centimetern till vänster om hålet. Olyckligtvis missade hon dessutom efterföljande parputt och fick avsluta med en bogey. Totalt blev det därmed 13 under par på de fyra rundorna.

- Pernilla är väldigt nöjd med sig själv och hur hon hanterade situationen. Hon var väldigt lugn och fokuserad under hela dagen. Det är aldrig roligt att avsluta med tävlingens enda treputt på sista greenen, men hon är nöjd med att hon gav sin förstaputt chansen, sade Patrik Jonsson, förbundskapten för de svenska golfdamerna till Viasat.

Galen avslutning

Treputten såg ut att bli oväntat kostsam, då ett par för Lindberg faktiskt länge såg ut att ha räckt till särspel.

Lexi Thompson, som tillsammans med Lindberg legat delad femma inför avslutningen, behövde bara en kort putt för paret och för att hålla sin ledning. Thompsons nerver höll dock inte när hon sensationellt missade det gyllene läget.

Ett särspel med Jessica Korda, USA, såg ut att vänta.

Thailändskan Arya Jutanugarn ville dock annorlunda, när hon avslutade urstarkt med två birdies på de två sista hålen och sensationellt gick om och vann prischecken på fyra miljoner kronor med totalt 15 under par. Thompson kunde trösta sig med att hon trots den fatala missen vann Race to the CME Globe och en prischeck på en miljon dollar (cirka 8,4 miljoner kronor).

För Pernilla Lindberg blev det en check på 900 000 kronor för fjärdeplatsen, enligt Aftonbladet.

Anna Nordqvist avslutade dagen med att gå på par, 72 slag, och avslutade tävlingarna sju under par totalt. Madeleine Sagström slutade två under totalt efter en jobbig avslutningsdag på fyra över par.